Політолог: праймеріз – єдиний шлях уникнути тушок

Поділитися

Політолог Остап Кривдик вважає, що опозиція має провести попередні голосування – праймеріз – для висунення єдиних кандидатів у народні депутати в мажоритарних округах.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час круглого столу на тему: «Відкритий процес висунення кандидатів в народні депутати. Погляд громадськості».
За його словами, прймеріз є єдиним способом уникнути потрапляння до парламенту так званих «тушок».
«Праймеріз – це звична практика цивілізованих країн. І щоб ідея проведення такого голосування не була лише піар-технологією, потрібна добра воля всіх представників опозиції», – вважає Кривдик.
Політолог окреслив механізм проведення праймеріз. За його словами, висувати своїх кандидатів для участі у праймеріз мають не лише політичні партії, а й неурядові організації та місцеві громади. Крім того, для проведення праймеріз необхідно створити громадські дільничні комісії у складі представників кожного кандидата. Виборці повинні самостійно зареєструватися для участі у попередньому голосуванні та взяти участь у ньому.
«Для прозорого підрахунку голосів варто залучити представників духовенства, місцевих авторитетів. Інші кандидати, які не пройшли праймеріз, мають зняти свої кандидатури з подальших перегонів», – зауважив політолог.
Такі попередні вибори, на думку Кривдик, мають відбутися до 24 серпня, до офіційного оголошення початку виборчої кампанії.
Політолог вважає, що праймеріз – це єдиний спосіб не допустити висунення «закритих» кандидатів від опозиції.
«Рішення мають приймати громади», – підкреслив він.

Троє жителів Борщева отруїлися парами невстановленої речовини

Найприкольніша забава від тернопільських гінекологів