Реальна вартість долара вже не 8, а 9,5 гривень

Поділитися

У січні українці купили $1,577 млрд, а продали $1,21 млрд, повідомляють у Нацбанку. Торік у грудні населення придбало $1,92 млрд.

“Приблизно скільки ж іноземної валюти купили у липні та серпні. Нацбанк тоді почав продавати валюту за паспортами. Люди менше її купували, і Нацбанк утримав курс приблизно 8 гривень за долар, – говорить Дмитро Боярчук з консалтингової компанії “Кейс-Україна”. – Нацбанк і далі штучно утримує курс гривні. Реальна вартість долара вже не 8, а 9,5 гривень”.

“Через це золотовалютні резерви вичерпуються. Ще до червня курс гривні не зміниться. Потім може бути чергове зростання цін. Національна валюта впаде до 9 гривень за долар. Це пов’язано з тим, що Україна має віддати позику – 2 мільярди доларів російському банку ВТБ. Восени, щоб зберегти заощадження, люди скуповуватимуть більше іноземної валюти. Крім того, восени відбудуться парламентські вибори. Перед кожними виборами люди купують іноземної валюти на третину більше. Якщо Україні весною не дадуть черговий транш МВФ, то за долар даватимуть щонайменше 10 гривень”, – розповів експерт, пише “Газета по-украънськи”

Побер з Тернополя заважає Кличку

Пісня дня у Тернополі