Степан Барна. ОУН-УПА. Грамоти окупаційної влади?

Поділитися

Тернопільська обласна рада проголосувала за пропозицію Степана Барни щодо відзначення у 2012-му році 70-ої річниці створення УПА. З нагоди створення повстанського формування ветеранам ОУН-УПА мають намір виділити одноразову допомогу. Окрім того, за словами Барни, апаратчики з облради дописали – нагородити вояків грамотами Тернопільських облради та чомусь окупаційної облдержадміністрації  з врученням ювілейних відзнак.  

– Виходячи з того, що на державному рівні визнана важлива та видатна роль учасників боротьби за незалежність України у XX столітті, з метою їх вшанування, відновлення історичної справедливості та правдивої історії нашого визвольного руху я звернувся до облради з пропозицією щодо відзначення 70-річчя УПА, – сказав Степан Барна. – До вояків УПА в Україні ставляться неоднозначно, особливо на Сході, а ветеранів тим часом з кожним роком стає все менше. Наш обов’язок – гідно шанувати те, що вони нам дали – волю і незалежність.

Ініціатор відзначення сімдесятої річниці створення УПА також додає, що в історії руху опору є ще багато «білих плям», наприклад, діяльність преподобного Амфілохія Почаївського, цілителя і капелана УПА. Родом Амфілохій із села Мала Іловиця Шумського району. Цього року минуло десять років від канонізації святого, а в рідному селі було закладено камінь під храм на його честь.

 

Анна МАСАР.

08.02.2012 №205                                              Голові Тернопільської обласної ради

Кайді О.П.

Шановний Олексію Петровичу!

 

Виходячи із того, що на державному рівні визнана важлива та видатну роль учасників боротьби за незалежність України у XX столітті, з метою їх вшанування, відновлення історичної справедливості та правдивої історії українського визвольного руху XX століття звертаюсь до Вас із проханням внести до порядку денного чергової сесії Тернопільської обласної ради питання щодо відзначення 70-ої річниці створення УПА.

З повагою,                                                                             Степан Барна


ТЕРНОПІЛЬСЬКА  ОБЛАСНА  РАДА

П’ЯТЕ СКЛИКАННЯ
                          сесія

Р І Ш Е Н Н Я

від                             2012 року      №

м.Тернопіль

 Про відзначення у 2012 році в Тернопільській  області 70-ої річниці створення УПА

Розглянувши пропозицію депутата Тернопільської обласної ради

Барни С.С., а також виходячи із того, що у 2012 році виповнюється 70 років із дня створення Української повстанської армії,   враховуючи    рекомендації     постійної    комісії  Тернопільської   обласної  ради з  питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, туризму та курортно-рекреаційної діяльності


ВИРІШИЛА:

1. Відзначити 70-ту річниця створення Української повстанської армії.
2. Доручити  Тернопільській  обласній  державній адміністрації до 2 квітня 2012 року   розробити  та  подати на затвердження Тернопільської обласної ради  проекти  складу  організаційного  комітету  та    плану     заходів   з  відзначення    в   Тернопільській    області    70-ти річчя створення УПА.

3. Головному  фінансовому  управлінню Тернопільської обласної державної адміністрації   забезпечити   у   2012  році  фінансування затверджених заходів з  відзначення    в   Тернопільській    області    70-ої річниці створення УПА.

4. Текст  цього  рішення опублікувати в  газеті  «Свобода», оприлюднити  в  інших    засобах    масової   інформації   та   розмістити   на офіційному сайті Тернопільської обласної ради.

5. Контроль   за   виконанням    рішення      покласти    на    постійну комісію Тернопільської обласної  ради  з   питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, туризму та курортно-рекреаційної діяльності.

 Голова обласної ради          О.П. Кайда

Найкращий подарунок на 8 березня: тернопільська версія

Нардеп Роман Ткач про ризики земельного ринку при участі іноземців