Тарасове слово звучало на висоті понад 2000 метрів

Поділитися

 8-10 березня 2012 року четверо молодиків із Тернополя на кілька днів подалися у пішу мандрівку іще холодними та засніженими Карпатами, аби на найвищій вершині України зачитати заповіт Тараса Шевченка. Так члени громадської організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» відзначили Шевченківські дні.

Дана екстремальна мандрівка, яка отримала назву «Заповіт», є традиційним заходом Тернопільського осередку «МНК». Екстремальна вона не лише на словах, адже щороку на початку березня у горах ще триває справжня зима, тож інколи хлопцям доводиться пробиратись крізь замети в страшну негоду, а ночувати, якщо пощастить, в колибах, а якщо ні – просто в снігу.

А почалося все ще у 2008 році, коли молодь цієї організації вирішила, що лише літературних читань для вшанування пам’яті Кобзаря недостатньо. «Для нас Шевченко – не просто талановитий письменник чи геній пера, для українців він є уособленням борця проти «духовної німоти» та рабської свідомості, співцем людської волі. Саме цей зміст його творчості і особистості передає мандрівка «Заповіт»» – коментує голова ТОО ВМГО «МНК» та учасник акції Віталій Вовк.

Цьогорічна ювілейна мандрівка проклала маршрут через вершини Шершун та Петрос, і аж до Говерли, де й відбулась її кульмінація – урочисте  зачитування «Заповіту» Тараса Шевченка.

«Погода цього року була сприятливою для такого походу, але я беру участь в акції вперше і довелось перебороти всі свої слабкості аби дійти до кінця. Я вже пізнав Шевченка і як поета та художника, і як особистість, та такий спосіб вшанувати його кардинально інший і вартий зусиль» – ділиться враженнями один із учасників мандрівки член тернопільської «Молодої Просвіти» Ярослав Ковальчук.

Тож хай лунає Тарасове слово попід хмарами Українських Карпат та в кожній українській оселі.

Тернопільський депутат-“свободівець” Володимир Стаюра їздить на шоу Савіка Шустера не за свої гроші (відеозізнання)

У зв’язку з аварією, що сталась на каналізаційній мережі по вул. Острозького змінено рух автобусів