Тернопільські учні і робота

Поділитися

Десятикласники Української гімназії імені Івана Франка відвідали консультаційний центр для школярів, що діє при Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості. Тут вони ознайомились зі станом місцевого ринку праці, дізналися про професії, що користуються попитом у роботодавців, отримали інформацію про навчальні заклади регіону.

Зі школярами було проведено й рольову гру «Яким я себе бачу», де кожен учень на аркуші паперу відобразив свій душевний стан, характер, ділові якості, а потім розповів про них. Наприклад, гімназистка Софія намалювала літо, що пояснювало її піднесений сонячний настрій, неабияку активність, а Тарас – герб України, який засвідчив його любов до Батьківщини, прагнення до волі і свободи. Під час вправи «Хочу і можу» учні розказували, в якій професійній сфері хочуть працювати і якими особистісними характеристиками володіють, аби опанувати той чи інший фах.

Особливий інтерес у присутніх викликала гра «Два замки»: десятикласники були об’єднані у дві команди, а їхнє завдання полягало в тому, щоб зобразити на малюнку людину за заданими характеристиками (охайність, цілеспрямованість, послідовність). В цьому учням допомагали соціальний педагог гімназії Ірина Токар та класний керівник Леся Буняк.

Завдання дітям дуже сподобалися. Вони висловили побажання завітати до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості ще.

Школи Бережанщини отримують від Наливайченка дитячі енциклопедії

Дністер піднявся на 40 сантиметрів! Але загрози підтоплення Заліщиків та прибережних сіл не має