У рамках підготовки до проведення в Україні Євро-2012 на Тернопільщині на базі 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади, як об’єкті можливих терорестичних посягань, відбулося командно-штабне навчання

Поділитися

Військові частини Збройних Сил України посилюють заходи безпеки з метою організації належного захисту об’єктів від можливих терористичних посягань у рамках підготовки до проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу, що відбудеться влітку цього року.

Так, 19 березня, згідно з планом організаційних та практичних заходів координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБ України в Тернопільській області на базі 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України відбулося планове командно-штабне навчання на якому відпрацьовувалися питання протидії тероризму і диверсіям на військових об’єктах. У заході взяли участь представники усіх силових структур Тернопільщини.

 

 

На фоні відпрацювання ввідної, яку отримав черговий військової частини були оповіщені усі суб’єкти боротьби з тероризмом у Тернопільській області, здійснено їх збір, заслухано кожного з представників про виконані пршочергові заходи.

 

Під час навчання було відпрацьовано діяльність сил і засобів регіональних суб’єктів із боротьби з тероризмом. Близько 20 груп оперативного реагування, кожен по своїй лінії, у межах компетенції, відпрацьовував заходи націлені на протидію терорестичним проявам на території цих об’єктів.

 

– До приїзду слідчо-оперативних груп, військовослвужбовці артилерійської бригади діяли злагоджено і впевнено. Відчувався, перш за все, рівень знань та досвід управління командування бригади, – зазначив начальник штабу регіональної координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБ України в Тернопільській області – помічник начальника управління полковник Валерій Кулєшов.

 

За його словами слід позитивно оціненити дії чергової зміни військової частини, а також первинні заходи командування бригади, які вони виконали згідно з встаноленими нормами відповідно до наказу начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України, який регламентує їхню роботу.

 

– При формуванні груп оперативного реагування та зведеної штурмової групи враховувались особливості діяльності військових, визначення вразливих місць і життєзабезпечення об’єкту, а саме порядок функціонування системи оповіщення, евакуації населення, охорони пожежної сигналізації, відеоспостереження тощо, –

наголосив полковник Валерій Кулєшов.

 

Також, в ході командно-штабного навчання, по окремих планах відпрацьвувалися заходи пов’язані з застосуванням спеціальних сил і засобів, які формуються за рахунок підрозділів управління СБУ у Тернопільській області.

 

Окрім того, у рамках маневрів військовослужбовці артилерійської бригади відпрацювали питання протидії диверсіям на складах Ракетно-артилерійського озброєння з залученням протидеверсійного резерву. Ця військова частина є одним із суб’єктів боротьби з

проявами тероризму на військових об’єктах, а тому найважливіше під час навчання було зосередити увагу військовослужбовців саме на захищеності, в усіх відношеннях, цих об’єктів. Особлива увага зверталася на проникнення осіб, пожежну безпеку, автономність функціонування військового об’єкта, безпеку від ймовірних надзвичайних ситуацій, несення служби та саму робота протидеверсійного резерву по виконанні завдань у разі нападу на об’єкт.

 

– Тренування протидеверсійного резерву проводимо щомісяця. Проте подібні навчання у комплексі з усіми суб’єктами, які займаються протидією терористичним проявам проводяться не так часто. Тому, для нас військових, стало важливим ще раз уточнити питання взаємодії звязку, управління та застосування кожного структурного підрозділу, які входять до Антитерористичного центру, – зазначив командир 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади полковник Сергій Корнійчук.

 

Загалом у КШН взяло участь близько 200 осіб суб’єктів боротьби з тероризмом у Тернопільській області.

 

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

 

Путівник, присвячений польським замкам та резиденціям, презентують у восьми містах України

Завдяки владі у Тернополі можуть закрити три газети!