У Тернополі підтримали Кличка-старшого щодо Тимошенко та Луценка (опитування)

Поділитися

Віталій Кличко вважає, що присутність незалежних спостерігачів сприятиме контролю за перебігом кампанії та підрахунком голосів. Про це йшлося на зустрічі Кличка з сенатором від демократичної партії у Сенаті США Джейн Шахін у Брюселі, де відбувається щорічний Брюсельський форум. Також співрозмовники обговорили передвиборчу ситуацію та політичні процеси в Україні.

Таку ініціативу свого партійного лідера схвалює голова обласної партії УДАР Ігор Побер.

У Тернополі не лише політики, але й пересічні громадяни схильні вважати за необхідність присутності на виборах міжнародних експертів.

Джейн Шахін, яка є однією з найактивніших сенаторів у демократичній партії Сполучених Штатів в питаннях утвердження демократії на пост-радянському просторі, відзначила, що в США уважно слідкують за ситуацією в Україні, а демократичність майбутніх парламентських виборів є важливим фактором для розвитку взаємин Києва і Вашингтона.

Віталій Кличко відзначив, що вибори будуть конкурентними лише в тому випадку, якщо в них зможуть взяти участь лідери «Батьківщини» й «Народної самооборони» Юлія Тимошенко та Юрій Луценко, справи яких мають політичне підґрунтя.

Оцінюючи передвиборчу ситуацію в Україні під час свого виступу на брюсельському форумі, Віталій Кличко відзначив, що у відносинах України із Заходом, в першу чергу з ЄС, сьогодні бракує довіри. І відповідальність за це лежить на Києві.

«Українське керівництво декларує одне, робить зовсім інше. Можливо, вони не розуміють, що означає бути відданим демократії. Можливо, не хочуть знати, що насправді означає дотримання законів, свобода слова та свобода мирних зібрань. Можливо, вони мають іншу точку зору на ці фундаментальні поняття і цінності», – зазначив лідер «УДАРу», наголосивши: Україна не повинна бути заручником таких уявлень нинішнього керівництва держави, яке відступило від демократичного курсу розвитку країни.

«Моя позиція така: я – лідер опозиційної партії «УДАР», і ми представляємо новий тип політичних лідерів. Ми прагнемо в Європу, і це не просто стратегічний вибір. Це передбачає запровадження цінностей та моделі європейського суспільства,– сказав Віталій Кличко. – Мій колега Арсеній Яценюк, який також присутній на цій конференції, має такі ж погляди щодо європейського вибору України. Для нас вибори восени є шансом змінити парламент і уряд, і привести до влади людей, які роблять те, що обіцяють, і мають демократичні та європейські погляди на розбудову суспільства. Тому сьогодні ми разом повинні зробити все можливе для створення потужної більшості у майбутній ВР, набрати 50%+1 за результатами виборів. І коли це станеться, Україна знову матиме переваги більшої та інтенсивнішої співпраці з Європою», – підкреслив лідер партії «УДАР».

Брюсельський Форум – найбільш авторитетний щорічний форум для обговорення проблем Трансатлантичного діалогу. До складу учасників форуму входять глави держав, керівники європейських інституцій і країн-членів ЄС, представники Адміністрації США, Конгресу США, депутати парламентів, провідні експерти і політичні оглядачі.

[poll id=”46″]

 

Фільм, який заборонив дивитись українцям колега Діми Табачника (відео)

Поки Сергій Надал мордуватиме тернополян валідаторами за 600 тисяч євро, ми не будемо жити як у Талліні