В Україні 91% громадян за 8 березня, а Тернополі? (опитування)

Поділитися

Згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», абсолютна більшість опитаних громадян не підтримують (91%) ідею скасувати свято 8 березня. Підтримують – лише 5%. Ще 4% не змогли визначитися з цього питання.[poll id=”43″]

86% опитаних будуть цього року святкувати 8 березня, не будуть – 14%. Найменше збираються святкувати 8 березня старші люди та пенсіонери (72%), мешканці Західної України (74%), прихильники Свободи (74%), мешканці сіл (81%).
Одвічне питання, кого чоловіки мають вітати першою на 8 березня дало наступні результати. На думку 42% жінок і 52% чоловіків, першою на 8 березня чоловіки мають вітати дружину або кохану жінку. При цьому на думку 36% жінок і 32% чоловіків першою потрібно вітати маму, близько 2% – тещу.
Водночас на думку 18% жінок і 12% чоловіків, не має значення, кого чоловіки вітатимуть першою на свято 8 березня.
Таким чином чоловіків, які хотіли би привітати своїх дружин першими, більше, ніж жінок, які прагнуть цього самого. Отже, можемо припустити, що дружини в «ієрархії жінок» ставлять на перше місце маму, частіше, ніж самі чоловіки, яких частенько у цьому звинувачують.
Традиція вітати першою маму більш притаманна для міст, мешканців Півночі та молоді, а вітати першою дружину або кохану жінку – для мешканців Центру та Заходу, людей середнього віку.
На думку 46% жінок і 41% чоловіків, готувати сніданок 8 березня мають чоловіки. Чверть чоловіків і жінок вважають, що готувати святковий сніданок мають чоловік і жінка разом.
Водночас для майже 20% жінок і чоловіків не має значення, хто готуватиме сніданок 8 березня, а 9% жінок і 13% чоловіків вважають, що це мала б робити жінка.
36% чоловіків і лише 23% жінок вважають, що зайнятися коханням 8 березня є обов’язковим атрибутом свята.
Водночас для 41% жінок і лише для 31% чоловіків зайнятися коханням 8 березня не є обов’язковим атрибутом свята. Ще мінімум третина опитаних не визначилися з цього питання.
Таким чином, чергове дослідження Соціологічної групи «Рейтинг» підтвердило, що секс для українських чоловіків є більш важливим, ніж для жінок, особливо 8 березня! J
Найчастіше секс як обов’язковий атрибут 8 березня відзначали опитані у віці 30-39 років (40%), у віці 16-29 років (38%) та у віці 40-49 років (30%).
Частіше інших за «обов’язковий секс» на 8 березня виступали прихильники Свободи та УДАРу, мабуть тому, що серед прихильників цих партій багато чоловіків та молоді. Рідше всіх – прихильники КПУ, Партії регіонів, Народної партії та Батьківщини, а також «проти всіх» та «невизначені».
Середня сума, на яку очікують отримати подарунок жінки на 8 березня, становить 182 грн. Максимальна сума, яку називали жінки – 4000 грн.
Водночас, середня сума, яку розраховують витратити чоловіки на подарунок коханій жінці, становить майже 290 грн., це більш ніж у півтора рази більше, ніж очікують жінки. Максимальна сума, яку називали чоловіки – 8000 грн.
21% жінок вважають, що їх чоловіки не будуть нічого купувати на це свято. При цьому лише 9% чоловіків зізналися, що нічого купувати не будуть.
Ще майже чверть опитаних жінок і чоловіків нічого не відповіли на питання.
Таким чином, або жінки дуже погано думають про своїх чоловіків і їхні очікування відверто занижені, або, навпаки – чоловіки готові більше вражати своїх жінок і рости в їхніх очах. Також ми не можемо відкидати і ту версію, що не всі подарунки чоловіків доходять до тих “адресатів”, які їх очікують J
У будь-якому випадку, дослідження підтвердило, що чоловіки до свята готові! І це радує! Можливо і жінкам варто краще до нього підготуватися, адже у чоловіків також є власні очікування (див. вище). І тоді зменшиться кількість неочікуваних «адресатів», і тоді депутатам не доведеться турбуватись про низьку народжуваність, і свято 8 березня буде спільним святом тотальної перемоги кохання і весни, і тоді, кожна жінка отримає неочікуваний, але бажаний подарунок!
Зі святом Вас любі, кохані і бажані!!!

Аудиторія дослідження: населення України віком від 16 років і старші
Вибіркова сукупність: 1200 респондентів
Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)
Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,8%, для значень близьких до 30% – не більше 2,4%, для значень близьких до 10% – не більше 1,7%.
Терміни проведення дослідження: 17 лютого – 01 лютого 2012 р.
Розподіл областей:
Захід: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька
Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська
Північ: м. Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська
Південь: АР Крим, Одеська, Херсонська, Миколаївська, м. Севастополь
Схід: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська
Донбас: Донецька, Луганська

Тернопільська обласна рада прийняла звернення щодо недопущення «приватизації» українських святинь

До уваги акціонерів банку Креді Агріколь у Тернополі