До української армії призвано понад 60 перших призовників Тернопільщини

Поділитися

У рамках призовної кампанії «Весна-2012», сьогодні, 10 квітня зі збірного пункту Тернопільського обласного військового комісаріату урочисто відправлено до лав Збройних Сил та інших військових формувань України першу партію тернопільських призовників.

Під звуки військового маршу захищати Вітчизну відправилося 63 юнаки Тернопільщини. 16 із них служитимуть у Внутрішніх військах МВС у Львові, а решта у Збройних Силах України у Києві, Миколаєві та Тернополі.

Проводжати тернополян до війська, окрім родичів, близьких і друзів, прибули представники обласної та міської влади. Вони вручили кожному призовнику «солдатські набори» (засоби гігієни, блокноти і ручки) й побажали успішної служби.

Перед відправкою до молодих людей звернувся Тернопільський обласний військовий комісар полковник Олег Довгалюк, який закликав їх не посоромити рідний край, чесно відслужити і повернутись до своїх домівок здоровими і змужнілими.

Нині служба в армії стає перепусткою до престижних професій, тому серед молоді бажаючих поповнити лави Збройних Сил України стає дедалі більше. Гордіться тим, що вам випала така честь захищати Вітчизну, оскільки до армії зараз беруть не всіх, а лише найкращих,  констатував полковник Олег Довгалюк.

Також обласний військовий комісар наголосив на тому, що військовий квиток  це, практично, крок до кращого майбутнього життя. До військових комісаріатів звертаються ректори вузів і керівники підприємств та просять списки хлопців, які відслужили чесно і правдиво. Кожен з них хоче бачити на лаві студента чи у штаті свого підприємства юнака виваженого, стриманого, розвиненого, який може приймати самостійне рішення.

Варто зазначити, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України в квітні-травні цього року з Тернопільщини цієї весни буде призвано до лав українського війська 545 тернополян. До Збройних Сил України буде відправлено 390 юнаків, до Внутрішніх військ МВС  120 хлопців, а 35 призовників проходитимуть службу у структурах Державної спеціальної служби транспорту.

Для підготовки та проведення призову на строкову військову службу одного призовника Кабмін планує витратити 93 гривні 13 копійок. Тому обсяг фінансових видатків по Тернопільській області становитиме трохи більше 50 тисяч гривень.

Завершиться цьогорічна весняна призовна кампанія наприкінці травня.

Василь ЛАБАЙ

офіцер Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України

Фото автора

Підтримай свого кандидата в депутати від Тернопільщини!!! (голосування)

Вийшло автобіографічне інтерв’ю Ліни Костенко