Крадене майно односельчан на ринку за безцінь продав

Поділитися

Із заявами про крадіжки до працівників Козівського райвідділу внутрішніх справ звернулися двоє мешканців селища Козлів. З будинку 72-річної пенсіонерки поцупили мобільний телефон, а з господарства 40-річного чоловіка викрали велосипед. Як з’ясували міліціонери, обидва злочини – справа рук односельчанина потерпілих.
37-річний мешканець Козлова вже не вперше притягується до кримінальної відповідальності. У біографії чоловіка є дві судимості – за майновий злочин та незаконне поводження зі зброєю. Із нормальної людини він фактично перетворився у волоцюгу. Жив за рахунок того, що ходив і допомагав односельчанам: комусь дров нарубає, комусь воду принесе. Під час одного такого підробітку й скоїв крадіжку. На обійстя 72-річної жінки завітав, аби допомогти по господарству. За виконану роботу пенсіонерка нагодувала чоловіка, дала декілька гривень. Але помічник, либонь дорожче оцінив свої послуги, бо прихопив чужий мобільний телефон.
Через декілька годин навідався до 40-річного односельчанина. Поговорили, розійшлися. Та через деякий час «гість» повернувся. Запримітив, що на подвір’ї нікого немає, скористався цим і викрав велосипед.
Того ж дня з краденими речами подався до обласного центру. На ринку продав мобільний та велосипед майже за безцінь. Коли повернувся до рідного селища, на нього вже чекали працівники районної міліції.
Проти затриманого порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Бережани та Чортків стануть містами обласного підпорядкування?

За оренду колективного майна – три тисячі доларів хабара