За оренду колективного майна – три тисячі доларів хабара

Поділитися

    Співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю в Тернопільській області задокументували факт вимагання та отримання хабара одним із сільських голів Козівського району. Державний службовець поклав до власної кишені три тисячі доларів за надання в оренду гаражів.

Як розповів начальник підрозділу УДСБЕЗ в області полковник міліції Анатолій Лупійчук, у березні до сільського голови звернувся приватний підприємець з проханням надати йому в оренду приміщення колишніх колгоспних гаражів для облаштування пилорами. Чиновник повідомив, що дане питання необхідно вирішити на засіданні пайовиків, яке, при необхідності, він міг організувати найближчим часом. Підприємець попросив сільського керманича провести дане засідання. Через декілька днів на зборах пайовиків було прийнято позитивне рішення та підписано відповідний договір. Та цього виявилося недостатньо для експлуатації наданих приміщень. Чиновник повідомив підприємцю, що для завершення справи йому необхідно також укласти із сільською радою договір оренди земельної ділянки для обслуговування даних приміщень. При цьому пообіцяв узгодити питання із депутатами сільської ради за певну грошову винагороду – півтори тисячі доларів. Через декілька днів відбулася чергова зустріч. На ній йшлося не тільки про нові нюанси орендаторської справи, а про ще більшу суму поборів – три тисячі «зелених».
Хабар сільський голова отримав у своєму службовому кабінеті. Там його затримали оперативники УДСБЕЗ.
Щодо чиновника порушено кримінальну справу за статтею 368 (частина 3) Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування.

Крадене майно односельчан на ринку за безцінь продав

Батьків дітей, які розважалися після опівночі, застерегли правоохоронці