Партія Регіонів викинула на смітник політичної історії “Свободу”: псевдоперемоги розпочались у Тернополі і в ньому завершаться

Поділитися

Як і очікувалось, Конституційний Суд України визнав неконституційною норму закону “Про вибори народних депутатів”, згідно з якою дозволялося одночасне балотування у мажоритарному окрузі та за партійним списком. Це випливає з рішення, яке КС ухвалив 5 квітня й оприлюднив у вівторок, 10 квітня.

Для так званої націоналістичної сили, якою вважає себе партія “Свобода”, закінчилась “лафа”. Фінансові донори тягнибокового об’єднання вирішили, що достатньо “патрійоти” набавились в політиків і пора “відпрацьовувати” вкладене – вкрасти в КОДу теоретичну можливість отримати більшість у Верховній Раді. Але про все за порядком.

По-перше, від Тернополя не балотуватиметься по мажоритарному округу Олег Тягнибок, якого львів’яни вже не хочуть і не можуть терпіти. Про це розповідали “Про все” як диригенти поважних львівських оркестрів, науковці, журналісти, так і продавці періодичної преси  та працівники  кладовища.

Голова Тернопільської облради, найімовірніше, сховається до партійного списку. Адже, якщо піде на мажоритарку і програє, то це означатиме крах його недолугої політичної кар’єри, якщо  двохдесятилітнє протирання штанів можна назвати взагалі таким словом.  Імовірніше, Кайда продасть округ Заставному, який дивиться значно органічніше для Тернополя. Тай чого гріха таїти,  нардеп-бютівець Василь Деревляний  підтримає в КОДі швидше Романа Йосиповича з рахітною партією Яценюка, ніж виростить для конкуруючого потужного партійного бренду нардепа. “Батьківщині” вигідніший свій, “ситий” і провірений Заставний, ніж “голий-босий” та амбітний Кайда, який “краде” електорат БЮТу.

Попри нібито шалену підтримку, якої насправді не було, а штучно інформаційно роздули свободівські технологи на позачергових виборах до Тернопільської обласної ради,  прихильників Тягнибока восени очікує велике розчарування. Псевдонаціоналісти кинуть усі сили на проходження непрохідної  “Свободи” до Верховної Ради. Щось на зразок того, як у 1998 році тернопільський край масово підтримав “Національний фронт”, який переміг у нас в області тоді ще єдиний чорноволівський Народний Рух України. Але наслідком стало те, що більшість голосів тернополян “за формулами” перейшли до опонентів націоналістів. Цього разу вибір свідомих тернополян перейде до спонсорів “Свободи”.

При всій повазі до місцевих свободівців, але жоден з них не є прохідною фігурою на мажоритарних округах, за винятком хіба що Олексія Кайди, якого фанатично сприймає неосвічений люмпен-електорат. Кайда “розкручений” завдяки кріслу, на якому за три з копійками років так і не спромігся реалізувати ЖОДНОЇ (!!!) суттєвої передвиборчої обіцянки.

Черговий експеримент буде завершено.

На виборах до Тернопільської обласної ради “свободівці” втратять дві-третіх нинішніх місць за самими елементарними підрахунками. До 20% “відкусить” БЮТ. Під 15% візьме  Фронт змін. А “пасуться” вони на електоральному полі “Свободи”. “Заскочить” сюди й УДАР по свої 10%, які забере частково в “Єдиного центру”, а частково у молоді, яка розчарувалась у діяльності “Свободи”. Нарешті “упокоїться” УНП Костенка, яке імітує діяльність лише на місцевому телеканалі. На останньому подиху, можливо, “заскочить” “Наша Україна”. Є ймовірність реанімації КУНу.

Джерела тернопільських парків не відповідають вимогам по бактеріологічних показниках у 30-40 разів!!!

Сьогодні Євгену Удіну – 75!