“Приєднання “УДАРу” до ЄНП стане реальним кроком до європейської інтеграції України”

Поділитися

Партія “УДАР” розпочала євроінтеграцію в Європейську народу  партію (ЄНП). Лідер партії Віталій Кличко представив у Брюсселі свою політичну силу як партію європейського типу. Про доцільність даного кроку з боку Віталія Кличка розповідає очільник осередку Політичної партії “УДАР” у Тернопільській області Ігор Побер:

–          Інтеграція в ЄНП потрібна “УДАРу”, щоб заручитися підтримкою європейської спільноти. Адже ЄП є об’єднанням європейських правоцентристських партій, які перебувають при владі сьогодні в більшості провідних країн ЄвроСоюзу. ЄНП має найбільше місць у Європейському парламенті і є однією з найбільш авторитетних сил на континенті, – пояснює Ігор Миколайович, – до ЄНП належить Християсько-демократичнй союз Німеччини, який є європейським партнером “УДАРу” (навіть ідеології ХДС та “УДАРу” дуже подібні). Крім того, ідеологічно ЄНП є найбільш близьким до “УДАРу” об’єднанням, адже вона виступає за ринкову економіку, вільне об’єднання громадян для захисту своїх інтересів і традиційні цінності, які близькі українському суспільству (цінність свободи, непорушності прав громадянина, захисту прав власності, сприяння зміцненню кожної сім’ї тощо).

За словами Ігоря Побера, приєднання “УДАРу” до ЄНП посилить позиції партії, стане реальним кроком для європейської інтеграції України, дозволить доносити позицію партії “УДАР” до європейської спільноти  сподіватися на підтримку в критично важливих питаннях: контролі  за чесністю виборів, діалозі з іншими демократичними силами.

–          В ЄНП з розумінням поставилися до ініціативи “УДАРу”. Заявку на членство було прийнято, і залишається сподіватися, що необхідні процедури буде проведено оперативно,  – продовжує Ігор Побер. – Взагалі Європейська народна партія  – це найбільша загальноєвропейська партія, до якої входять правоцентристські партії з 39 країн світу, вона має найбільшу фракцію у Європарламенті. ЄНП співпрацює в основному із парламентськими партіями. Наразі асоційованим членом ЄНП серед українських партій є лише “Батьківщина”. Ще декілька претендують на інтеграцію в ЄНП: “Наша Україна”, “Народний Рух” тощо. Поки що вони перебувають у статусі спостерігачів.

 Прес-служба «УДАР»

 

Звернення до лідерів українських опозиційних сил

Наливайченко: КОД має створити дієвий механізм захисту чесних виборів