Звернення до лідерів українських опозиційних сил

Поділитися

Ми, представники патріотичних партій та громадських організацій Тернопільщини, засновники Народного Руху України наприкінці 80-х років минулого століття, стурбовані інформацією щодо можливого балотування до Верховної Ради України від опозиційних сил діючого народного депутата Івана Стойка.

Вважаємо, що за роки своєї публічної політичної кар’єри І.Стойко переконливо довів, що він недостойний представляти інтереси громади Тернопільщини ні у стінах парламенту, ні в  інших органах влади. Більше того – його головна роль у політиці – розвал патріотичних партій та громадських структур.

Не станемо наголошувати на тому, що І.Стойко був, у свій час, малоефективним керівником Тернопільської ОДА та пасивним депутатом від Бучацького виборчого округу протягом 2002-2005 рр., та й у діючому парламенті не може похвалитися вагомими законодавчими ініціативами чи співпрацею з виборцями. Не хочеться, також особливо пригадувати його некоректні висловлювання проти таких політиків-опозиціонерів як, скажімо, Юлія Тимошенко чи Борис Тарасюк.

В центрі нашого звернення – деструктивна робота І.Стойка як партійного функціонера.

  1. У 2000 р. І. Стойко, несподівано для багатьох став керівником Тернопільської крайової організації НРУ. Варто наголосити, що це відбулось, незважаючи на те, що він не був ні з числа засновників НРУ, ані брав активної участі у процесах національного відродження на Тернопільщині. Отримавши владу у партії, І.Стойко перетворив потужну колись організацію на власний політичний проект. Використавши славу і бренд НРУ для задоволення власних амбіцій, у 2009 він безславно покинув ряди Руху, залишивши розваленими його структури на Тернопіллі.
  2. У 2011 році І.Стойко очолив рейдерське захоплення обласної організації політичної партії «За Україну!», організувавши цей процес з багатьма  порушеннями партійного статуту.
  3. А вже у 2012 році Іван Стойко «взяв курс» на входження у політичну партію «Фронт Змін», намагаючись в такий спосіб знову потрапити у парламент.

Та чи має право такий політичний перебіжчик знову користуватись мандатом народного обранця? На наше тверде переконання – ні!

Тому апелюємо до керівництва опозиційних політичних сил з вимогою не допустити Івана Стойка до лав єдиного списку опозиції та до можливих узгоджених кандидатів від опозиційних партій по мажоритарних округах.

 

Ольга Жулковська                багатолітній політв’язень, одна із засновників НРУ на Тернопільщині

Богдан Дюг                                 один із засновників Руху на Підгаєччині

Корналь Володимир          заступник голови Зборівської РО «За Україну!»

Петро Голик                             Товариство дітей політв’язнів

Василь Мудло                          екс-голова Зборівської РО «За Україну!»,

                                                             на сьогодні – активіст «Фронту Змін»

Бараневич Тарас                  член партії «За Україну!»

Гончар Іван                             член партії «За Україну!»

Тиняга Олег                            член партії «За Україну!»

Бобко Тарас                             член партії «За Україну!»

Юрій Винничук про матюки (відео)

“Приєднання “УДАРу” до ЄНП стане реальним кроком до європейської інтеграції України”