Що сьогодні цікавого буде на “Джура-фесті 2012” у Тернополі?

Поділитися

13.00 – Презентація з автограф-сесією поетичних книг: авторської – «Замовляння із любові» Анни Багряної, перекладних – «Крізь кордони» Дмитра Христова (Болгарія), «Храм, справді, Храм» Рісто Василевські (Македонія) в перекладі українською Анни Багряної. Стенд видавництва «Твердиня».

13.00  – Круглий стіл «Література й політика». Зелена кімната Тернопільської міської ради (вул. Листопадова, 5).

14.00 – Автограф-сесія Лесі Білик та презентація нового роману «Душі в екзилі». Стенд видавництва «Навчальна книга «Богдан»

14.00 – Зустріч і автограф-сесія із Романом Черковським і презентація його книги «Таксист» від видавництва «Тіповіт» у прес-центрі Українського дому «Перемога».

14.00 – Зустріч редакції дитячого журналу «Пізнайко» із юними читачами у бібліотеці №3 для дітей (бульв. Д.Галицького, 16).

14.00 – Автограф-сесія із майстром мініатюр Левком Скопом і презентація його книги «Пересопницьке Євангеліє». Стенд видавництва «Коло».

14.30 – Зустріч Олега Германа із читачами і презентація його книг «Жайворонки в місті не співають» і «Князь церкви» від видавництва «Джура» у бібліотеці №4 для дорослих (бульв. Д.Галицького, 6).

14.30 – Зустріч Теодозії Зарівної із читачами і презентація її книг «Вербовая дощечка» і «З попелу і металу» від видавництва «Джура»у бібліотеці №5 для дорослих (вул. Злуки, 33).

15.00 – Круглий стіл «Література і сучасний український театр». Зелена кімната Тернопільської міської ради (вул. Листопадова, 5).

15.00 – Презентація із автограф-сесією книг Віктора Мельника «Трильярди сонетів». Стенд видавництва «Твердиня».

15.00 – Автограф-сесія Марії Лавренюк «Декамерон одного села» за участю літературного редактора цього видання Сергія Синюка. Стенд видавництва «Навчальна книга «Богдан».

15.00 – Літературний вечір «Негаснучі свічі», присвячений пам’яті видатних письменників родом із Тернопілля – Романа Андріяшика, Бориса Харчука, Івана Гнатюка, Степана Сапеляка, Володимира Вихруща, Бориса Демкова, Георгія Петрука-Попика, Левка Крупи, Петра Тимочка, Петра Ковальчука, Олекси Корнієнка. Кінозала Українського дому «Перемога».

15.30  – Творча зустріч із Лесею Білик та презентація роману «Душі в екзилі»  від видавництва «Навчальна книга «Богдан» у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей (вул. Коперника, 17).

16.00 – Зустріч редакції дитячого журналу «Пізнайко» із юними читачами у ЗОШ №5 (2-В клас) (вул. Камінна, 2).

16.00 – Автограф-сесія Ніни Фіалко та презентація її нових видань «Ріка життя» та «Примарне щастя». Стенд видавництва «Навчальна книга «Богдан».

17.00 – Презентація книг «Вербовая дощечка» та «З попелу і металу» і автограф-сесія Теодозії Зарівної. Стенд видавництва «Джура».

17.00 – Презентація книги «Невідомий спадок Богдана Лепкого» (двотомник «Вибраних творів» Б. Лепкого) від видавництва «Смолоскип» у прес-центрі Українського дому «Перемога». Із вступним словом виступить директор видавництва «Смолоскип» Р. Семків. Про підготовку книги розкажуть упорядники Н. Білик та Н. Гавдида. Також відбудеться бліц-лекція про невідомі та раніше недруковані твори Б. Лепкого.

17.00 – Вечір співаного слова в кінозалі Українського дому «Перемога». Участь беруть: отець Василь Брона, Василь Дунець, Олександр Смик, Леся Романчук, Сергій Синюк, Олександр Папуша, Сергій Лазо, Олександр Марченко, Богданна Дурда. Ведуча вечора – Олена Лайко.

18.00 – Презентація книги С.Піддубного «Код України-Руси» і його автограф-сесія у прес-центрі Українського дому «Перемога». Проводить видавництво «Мандрівець».

19.00 – Завершення роботи фестивалю.

Невиконання судових рішень сільськими головами породжує нові кримінальні справи

Нащадки Степана Бандери із Кобиловолок на Тернопільщині хочуть повторити подвиг братів Кличків