У рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», яка триває на Тернопільщині, створено 60,8 га нових лісів

Поділитися

Як повідомила головний спеціаліст лісового відділу Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Надія Козацька, за період акції Держлісагентства України з весняної посадки лісу «Майбутнє лісу в твоїх руках», лісовий фонд Тернопільщини поповнився 60,8 гектарами нових лісів.

У всіх лісових держпідприємствах, підпорядкованих обласному управлінню, де триває весняна посадка лісу, активно залучають учнівську молодь, представників мас-медіа, громадських організацій і владних структур. Всього ж за двотижневий період до акції долучилися 308 осіб. Із них 132 школярі, 35 представників громадських організацій, 84 представники місцевої влади та 11 журналістів.

На 60,8 гектарній площі з’явилися такі лісові культури, як дуб звичайний, ялина та сосна звичайна. Слід зазначити, що працювали над створенням нових лісів, як посадкою сіянців та саджанців, так і посівним методом (6-гектарна площа створена методом посіву жолудя дуба звичайного).

Таким чином Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства підходить до виконання розробленої ним програми «Діброва» до 2015 року, яка передбачає поступове збільшення площі лісових насаджень дуба звичайного замість малоцінних лісонасаджень. Згідно з цією програмою, обсяги ділянок дуба звичайного мають нарощуватися саме посівним методом. Оптимальна цифра з посадки лісу дубом звичайним посівним способом має становити 50% площ.

Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» на Тернопільщині триває. Сподіваємось, що погодні умови сприятимуть вдалому продовженню Акції і не менш успішному її завершенню.

Прес-служба Тернопільського обласного управління

 лісового та мисливського господарства

Тернопільський КОД захищатиме результати виборів

12 квітня своє 100-ліття святкуватиме Національна скаутська організація України «Пласт»