Тернопільський КОД захищатиме результати виборів

Поділитися

6 квітня відбулося засідання Тернопільського обласного Комітету опору диктатурі за участю голови політради партії «Наша Україна» Валентина Наливайченка.

На засіданні обговорили тему консолідації опозиційних сил для участі у парламентських виборах та перспективу спільного захисту чесних виборів. Під час зустрічі координатор КОДу в Тернопільській області Степан Барна наголосив на важливості максимально мобілізувати сили для захисту результатів виборів. Він впевнений у тому, що результати виборів потрібно буде захищати разом, аби не дати партії влади шансу вкрасти жодного голосу.

«За чесні вибори потрібно боротися, а для цього потрібно об’єднати свої зусилля, — зауважив він. — Ми повинні спільно інформувати громадян про їхні виборчі права, здійснювати спостереження за процесом голосування та підрахунку голосів, доносити громадськості правдиву інформацію про перебіг виборчої кампанії, здійснювати громадську протидію тиску, порушенням виборчого права».

У свою чергу Валентин Наливайченко запропонував учасникам обласного КОДу підтримати проведення попереднього народного голосування (праймеріз), яке має визначити єдиного кандидата від опозиції на мажоритарних округах.

«Праймеріз визначать найсильніших, справді народних кандидатів, які отримають шанс перемогти на округах. Партійно-колуарне визначення «єдиних кандидатів від опозиції» призведе до нових тушок та політичної корупції», — відзначив Наливайченко.

Валентин Наливайченко передав Степану Барні пропозиції щодо принципів та механізмів проведення праймеріз.

Катерина СОВА

МММ-прогноз

У рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», яка триває на Тернопільщині, створено 60,8 га нових лісів