Збройні Сили України поповнилися бойовими літаками

Поділитися

Сьогодні, 6 квітня, до бойового складу вітчизняної військової авіації після заводського ремонту повернулися два літаки-винищувачі МіГ-29.

В Криму на аеродромі Бельбек здійснили посадку два літаки МіГ-29. Після успішно проведеного ремонту на Львівському державному авіаремонтному заводі, літаки-винищувачі здійснили переліт зі Львова до аеродрому бригади тактичної авіації повітряного командування “Південь” Повітряних Сил ЗС України, повідомляє департамент преси та зв’язків зі ЗМІ Міноборони.

 

Ці літаки увійдуть до складу сил і засобів Збройних Сил України, які залучатимуться до забезпечення безпеки повітряного простору під час проведення фінальної частини Євро-2012.

За планом контрольно-відновлювальних робіт львівські авіаремонтники провели повну розборку літаків, здійснили дефектацію та ремонт агрегатів, блоків і вузлів бойових машин. Після випробувальних польотів та висновку відповідної комісії літаки передані військовим льотчикам.

– Це результати ефективного співробітництва оборонного відомства з науково-дослідними установами та авіаремонтними підприємствами концерну “Укроборонпром”, – зазначив Міністр оборони України Дмитро Саламатін. – Попереду у нас велика, відповідальна робота з модернізації та відновлення озброєння і військової техніки.

В кінці березня військові льотчики Миргородської авіабригади отримали з запорізького заводу “МіГремонт” іменний Су-27 “Валентин Кальонов”, ще один модернізований літак Су-27 вже проходить льотні випробування, після чого в квітні місяці повернеться у бойовий стрій. Наступну партію з двох відремонтованих літаків Су-27 завод “МіГремонт” передасть Повітряним Силам ЗС України до кінця поточного року.

До кінця травня після ремонту у бойовий стрій винищувальної авіації з Львівського авіаремзаводу також повернуться ще два МіГ-29. Завершуються роботи на військово-транспортному літаку Іл-76 та модернізація бомбардувальника Су-24М. У червні місяці завершиться ремонт двох літаків Л-39, а до кінця року планується відремонтувати 12 та модернізувати 4 літаки цього типу. У найближчих планах – ремонт вертольотів Мі-8, Мі-24 та Мі-2. Завершуються державні випробування модернізованого на підприємстві “Авіакон” вертольоту авіаційної підтримки наземних військ Мі-24П.

Серед пріоритетних напрямів співпраці оборонного відомства та підприємств  “Укроборонпрому” відновлення агрегатів та двигунів авіаційної техніки.

– За останні майже десять років таких темпів відновлення та повернення до строю Повітряних Сил авіаційної техніки не спостерігалося, – підкреслив Міністр оборони України Дмитро Саламатін.

Доки будуть баламутити тернополян в політиці “раби-клими”?

Валентин Хоптян вручив ключі від автомобілів двом учасникам бойових дій у Великій Вітчизняній війні