22 роки у Тернополі діє пожежно-технічна виставка

Поділитися

Вже  майже 22 роки у нашому місті діє пожежно-технічна виставка, створена у 1988 році на базі Відділу державної пожежної охорони (сьогодні Територіальне управління МНС України у Тернопільській області).

Під час екскурсії відвідувачі дізнаються історичні факти про зародження, становлення пожежно-рятувальної служби у нашому  краї та про сучасну роботу підрозділів МНС.

За допомогою різноманітних експонатів, макетів та діорам вони мають змогу поринути в історію створення пожежної охорони та познайомитися з сучасною пожежною автоматикою, технікою та устаткуванням, дізнатися, як у приміщеннях розповсюджується полум’я та ознайомитись з наслідками пожеж, зрозуміти загальні принципи роботи блискавкозахисту, систем інженерного протипожежного захисту тощо, отримати інформацію про протипожежну агітацію та пропаганду. Екскурсанти мають змогу побачити копію Микулинецької фігури Святого Флоріана, який вважається покровителем вогнеборців та захисником від вогненної стихії, переглянути фотовітрини зі світлинами ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та працівників пожежної охорони, нагороджених медаллю «За відвагу на пожежі», та багато іншого, зблизька оцінити бойові будні професійних рятувальників та роботу підрозділів місцевої пожежної охорони.

Виставка сприяє популяризації пожежно-рятувальної справи, пропаганді традицій пожежної охорони та добровільних пожежних формувань. Допомагає отримати знання, які допоможуть людині правильно діяти в екстремальній ситуації, а можливо й врятують найцінніше – її життя.

Щороку експозицію відвідують близько 700 чоловік. Частими гостями тут бувають вихованці дитячих  садків, учні, студенти навчальних закладів, представники підприємств, установ, організацій та органів влади. Бували тут й іноземні делегації з Польщі, Італії, США, Канади та інших країн. Свідченням того, що експозиції і справді цікавлять та вражають екскурсантів є численні записи у книзі відгуків.

Тернопільська пожежно-технічна виставка 

працює у будні з 8 до 17 години за адресою: м. Тернопіль, вулиця Л.Українки, 6. 

Попередній запис на екскурсію за номером телефону  24-11-00

Екскурсія безкоштовна.

Не забудьте вчасно сплатити за землю

Рятувальники визволили з тернопільського ставу кейтсерфінгіста