Чи варто митрополиту УГКЦ закладати камінь під святиню разом зі скомпрометованим губернатором?

Поділитися

Прочитавши новину на сайті Тернопільської ОДА, журналісти “Про все” були прикро подивовані, як нововисвячений митрополит Семенюк настільки неперебірливий у співпраці з владою.

Першою “ластівкою” публічного “флюгерства” місцевим керівництвом УГКЦ було несприйняття прочанами вітання губернатора Хоптяна у Зарваниці, яке він оголошував під несхвальний гул. Хоптян читав вітання від президента Януковича. Проте,  дана ситуація ніяк не вплинула на клір УГКЦ, більше того, на приїзд новообраного керівника греко-католицької церкви Шевчука було знову запрошено губернатора! Не так давно пан Хоптян скомпрометував себе в автокатастрофі…  Чи не повинна церква бути маяком для доброчесті і лакмусовим папірцем для формування сприйняття віруючими людьми громадського життя краю?

Можливо, журналісти тернопільської інтернет-газети “Про все” щось не розуміють? Чи трактують заангажовано?

Напишіть у коментарях ваше бачення.

Наразі пропонуємо ознайомитись з офіційною новиною про спільну справу губернатора і митрополита.

Перебуваючи на запрошення архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ владики Василія в Зарваниці голова облдержадміністрації Валентин Хоптян взяв участь у церемонії закладення каменю під спорудження копії хатини, в якій жила Богородиця у Назареті.

Звертаючись до численних прочан владика Вислій зазначив, що у проекті будівництва передбачено оригінальні розміри та вигляд конструкції назаретської хатина Божої Матері, яка знаходиться у м.Лорето (Італія).

Згідно передання, у хатині відбулася подія Благовіщення, коли архангел Гавриїл благовістив Пречистій Діві Марії про народження Божого Сина.

У 1294 році, аби вберегти хатину від знищення, побожна родина на прізвище Анджелос перевезла цю святиню до Італії. І в місті Лоретто її відбудували, а згодом над нею звели величавий собор. Святиня стало місцем паломництва християн з усього світу.

«У Європі згодом зародилася традиція зведення копій назаретської хатини Богородиці. Тому ми прагнемо спорудити таку ж святиню на українській землі, в чудотворній Зарваниці», – сказав архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський.

Після молебню та освячення місця будівництва відбулася церемонія закладення першого каменю.

«Щиро вдячний за виявлену мені велику довіру – закласти перший камінь у зведення цієї святині. Запевняю, що цим не обмежиться моя участь у її спорудженні», – сказав Валентин Хоптян.

Зокрема він пообіцяв посприяти у будівництві дороги, якою прочани зможуть дістатися до цього паломницького об’єкту.

Наливайченко підтримав проведення гри «Легенда УПА»

Чому Віталій Кличко не приміряв вишиваної сорочки у Тернополі, а зробив це у Полтаві? Чому? (відео)