Громадськість вимагає від “української опозиції” народних “праймеріз”

Поділитися

Подаю нижче до загальної уваги текст звернення українських позапартійних громадських лідерів до лідерів українських політичних партій, ухвалення якого було започатковане “круглим столом” в Українській інформаційній службі 25 квітня ц. р.

 

ЗВЕРНЕННЯ
українських громадських лідерів
до керівництва українських політичних партій

Київ, 07 травня 2012 р.

З метою формування в Україні потужної народної політичної сили, спроможної в результаті призначених на жовтень цього року виборів Верховної Ради України забезпечити збереження незалежності країни, відновлення в ній пошани до прав людини, основних громадянських свобод та демократичних засад урядування, ми, представники позапартійних організацій українського громадянського суспільства рішуче вимагаємо від українських політичних партій, які декларують себе в якості національних, демократичних та опозиційних до курсу поки що чинної влади:

1. Формування єдиного списку на виборах за пропорційною системою в загальнонаціональному виборчому окрузі із залученням представників як партій – теперішніх членів КОД, так і всіх інших національних опозиційних сил.

2. Завчасної публікації такого списку для забезпечення можливості його “народної люстрації”.

3. Включення до загальнонаціонального опозиційного виборчого списку представників українців, котрі з вини уряду перебувають на заробітках за межами країни, в кількості, пропорційній до їхнього числа серед загалу виборців.

4. Визначення єдиних кандидатів народної опозиції в мажоритарних одномандатних виборчих округах винятково на основі попереднього народного голосування – “Народних Виборів” у формі “праймеріз”.

5. Запрошення до єдиного опозиційного списку непартійних представників української громадськості, визначених шляхом народного голосування водночас із кандидатами в одномандатних округах.

Закликаємо лідерів усіх українських політичних сил оприлюднити у ЗМІ та мережі Інтернет свою відповідь на це звернення. Заявляємо, що в разі відкинення перелічених вище вимог змушені будемо вдатись до громадського тиску, щоби сформувати справді народну опозицію, готову виступити реальною альтернативою нинішній владі.

Анатолій Грива, голова Ради Козацьких Отаманів України

Євген Золотарьов, громадський активіст, політик, лідер об’єднання “Холодноярська ініціатива“

Олексій Кляшторний, голова Центрального координаційного комітету Всеукраїнської профспілки “Народна солідарність”

Остап Кривдик, політолог, громадський активіст

Роман Круцик, голова Київської міської організації Українського добровільного історико-просвітницького правозахисного благодійного товариства «Меморіал» ім. В.Стуса

Андрій Левус, журналіст, активіст, співкоординатор громадської ініціативи “Оновлення країни”

Сергій Неділько, адвокат, правозахисник, голова ГО “Самостійна Україна”

Сергій Пантюк, поет, журналіст, секретар Національної спілки письменників України

Михайло Ратушний, голова Української Всесвітньої Координаційної Ради, Народний депутат України ІІ, ІІІ і ІV скликань

Тарас Рондзістий, голова Громадського об’єднання “Українська справа”, директор Центру національного відродження

Олександр Солонтай, керівник програми практичної політики Інституту Політичної Освіти, член національного комітету громадянської кампанії “МОЛОДІЖНА ВАРТА”

Олексій Кляшторний
Голова Центрального Координаційного Комітету Всеукраїнської профспілки “Народна солідарність”. Заступник Голови ГО “Українська справа”. Контакт: +38 067 5487728, 050 8004546, ccc@narsolidarnist.org.ua

Приєднатися до цих вимог можна тут.

Цікаві факти з історії всеукраїнського фестивалю національної вишивки та костюма “Цвіт вишиванки”

Якісній роботі – безпечні умови праці