Грузія очима тернопільських журналістів (відео)

Поділитися

До Дня Незалежності Грузії та 20-річчя встановлення дипломатичних стосунків Грузії та України у редакції газети “Вільне життя” був проведений круглий стіл на тему “Грузія очима тернопільських журналістів”. На заході були обговорені стереотипи сприйняття грузинів і Грузії; історичні аспекти передумов дружніх стосунків двох народів; роль постаті Сталіна (зокрема йшлося про те, чому ненависть до Сталіна як представника грузинського народу не була перенесена на грузинську націю?) Захід відбувся в рамках днів культури Грузії в Тернополі.

 

 Також відбувся майстер-клас з грузинської мови. Тамта Ґуґушвілі навчала журналістів та інших учасників заходу  грузинських слів, які необхідно знати подорожуючи Грузією. Усі отримали міні-словник. У ньому – слова мовного етикету, журналістські слова-терміни, слова, які не можна повторювати за грузинами. На заході зазвучали й грузинські пісні. Зокрема, тернопільський молодий співак Едуард Романюта заспівав пісню грузинською. Він сказав, що вивчив грузинські пісні спеціально для участі у проекті “10+10”, який транслюється на Першому національному та одному з центральних грузинських телеканалів. Освоїти складну вимову грузинської, за його словами, йому допомогла Тамта Ґуґушвілі.

Організаторами заходу були Тамта Ґуґушвілі – представниця Будинку грузинсько-української преси та книги і газета “Вільне життя”.

Модерували захід Тамта Ґуґушвілі, Анна Золотнюк – оглядач газети “Вільне життя”.

 

Учасниками круглого столу були:

Микола Лазарович – кандидат історичних наук, доцент Тернопільського національного економічного університету.

Наталія Гаєвська – кандидат психологічних наук, викладач Тернопільського національного технічного університету.

Олег Удич – редактор телеканалу “ІНТБ”.

Володимир Ханас – громадський діяч, який бував в Грузії і спілкувався з українською діаспорою.

Едуард Романюта – тернопільський співак, який виконує пісні в дуеті із грузинкою Софіко Геловані на проекті “10+10”, що транслюється на Першому національному.

 Студенти відділення журналістики Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка просто цікавились.

Прокуратурою Тернопільської області порушено кримінальну справу за фактом забруднення річки Серет

Ярослав Джоджик зняв фільм про своїх батьків на своєму телеканалі