Як селян Тернопілля наражають на небезпеку

Поділитися

Державні інспектори державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці в агропромисловому комплексі, соціально-культурній сфері, на транспорті та зв’язку територіального управління Держгірпромнагляду у Тернопільській області згідно з планом роботи Держгірпромнагляду на 2012 рік провели перевірки стану промислової безпеки та охорони праці окремих суб’єктів господарювання, які займаються зберіганням та переробкою зерна.

Перевіркою, зокрема, виявлено, що у ВАТ «Теребовлянський комбінат хлібопродуктів» проводяться роботи по підготовці підприємства до сезону заготівель зерна (ремонт, заміна транспортерів, ремонт та заміна зерносушильного обладнання).

Посадові особи, працівники, задіяні на роботах з підвищеною небезпекою, пройшли навчання та перевірку знань з охорони праці.

Проведено замір опору заземлювальних пристроїв.

Відновлено роботу їдальні.

Під час перевірок на цьому підприємстві, а також на підприємстві «Фізична особа – підприємець Бонк І.С.» (млин смт. Залізці Зборівського району) виявлено такі порушення: зварювальні трансформатори під’єднано через комутаційні апарати, які не відповідають потужності трансформаторів; на трансформаторах не зазначено інвентаризаційні номери та дати наступного заміру опору ізоляції; без захисних огороджень експлуатується круглопильний верстат; не огороджено захисними кожухами обертові частини приводу дозаторів млина; підприємець і мельник не пройшли навчання з охорони праці.

Посадовим особам ВАТ «Теребовлянський комбінат хлібопродуктів», а також «Фізичній особі – підприємцю Бонк І.С» видано обов’язкові для виконання приписи щодо усунення виявлених недоліків. Одна посадова особа ВАТ «Теребовлянський комбінат хлібопродуктів» і підприємець млина притягнуті до адміністративної відповідальності.

Тривають перевірки інших сільськогосподарських підприємств з переробки та зберігання зернових Тернопільщини.

Володимир Клименко,
прес-служба Держгірпромнагляду
у Тернопільській області.

Володимир Клименко без гриму: бліц-інтерв’ю для “Про все”

Як у Тернополі бились “Дружба” з “Центром”, “Східний” з “БАМом” і “Канадою” (відео)