Кличко: Я глибоко поважаю людей, які виборювали незалежність

Поділитися

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко закликав політиків не спекулювати на темах, які роз’єднують українське суспільство.  Про це Кличко заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV. 

Кличко заявив, що “глибоко шанує воїнів УПА”, які боролися за свободу, воювали з фашистами, а також з радянською армією. «Вони воювали за свою незалежність, і я глибоко поважаю тих людей, які виборювали незалежність», – наголосив лідер «УДАРу».  Віталій Кличко підкреслив, що проведення деякими політиканами  паралелей між воїнами УПА та фашистськими вояками — це штампи радянської пропаганди.

При цьому  Кличко наголосив, що вважає нацизм найбільшим злом 20 сторіччя , що  з фашизмом воювали обидва його діда. І що сучасні політики мають зробити все, аби ксенофобія і расизм були засуджені у будь- яких проявах. При цьому він нагадав, що до літа 41 року Сталін співпрацював з Гітлером, підписавши пакт Молотова – Ріббентропа.

Мешканці  західних областей України сприймали радянські війська як окупантів, адже Галичина та сусідні регіони були захоплені Радянським Союзом внаслідок підписання пакту Молотова-Ріббентропа.

«Політики не повинні копирсатися в історії. Історики мають дати чітку відповідь на ці питання», – підсумував Віталій Кличко, який засуджує будь- яке політиканство і спекуляції в чутливих питаннях історії.

Сила «УДАРу» Кличка вимірюватиметься кількістю жінок

Випускний у 16 школі Тернополя : фото + відео