Сила «УДАРу» Кличка вимірюватиметься кількістю жінок

Поділитися

 Вчора у Тернопільському прес-клубі відбувся круглий стіл, який увійде в історію диспутів місцевого політикуму. Інтернет-газета “Про все” оприлюднила усе відео, яке було відзняте на зустрічі. Звичайно, не усі читачі мали змогу переглянути увесь відеозапис. Прес-служба Тернопільської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» зробила прес-реліз з цієї дискусії, щоб максимально концентровано донести своїм симпатикам і опозиціонерам власну позицію. 

«Чи матиме український політикум жіноче обличчя» – саме такою була тема вчорашнього засідання Тернопільського прес-клубу. Незабаром відбудуться вибори, а серед потенційних кандидатів у депутати дуже мало жінок.  Декількох і них організатори засідання зібрали у прес-клубі, аби з’ясувати, чому ситуація склалася саме так. Присутні намагалися вияснити, чи варто жінці взагалі займатися політикою, а якщо так – то що стоїть на заваді.

Присутня на засіданні голова виконкому ТОО ПП «УДАР Віталія Кличка» Наталка Михно, яка, до слова, є не лише жінкою-лідером у політиці, але й успішною письменницею, розпочала свій виступ із цитати «залізної леді» Маргарет Тетчер: «Будь-яка жінка, яка розуміє проблеми, які виникають при управлінні домашнім господарством, може розуміти і вирішувати проблеми, котрі виникають при управлінні країною».

–          Тема гендеру і тема фемінізму – зовсім різні поняття. Про рівень культури, розвитку цивілізації ми можемо судити із становища жінки – матері. Якщо така жінка навела лад у власній оселі,у власному житті  – то вона зможе робити це і на глобальнішому рівні. Однак часто проблемою є в нас самих, в небажанні відстоювати свої інтереси, у небажанні вдосконалюватися та навчатися.

Журналісти поцікавилися – а який же відсоток жінок у такій «чоловічій» політичній силі – ПП «УДАР Віталія Кличка», зокрема на Тернопільщині.

–          У першій п’ятірці «УДАРу» неодмінно буде жінка, – пообіцяла пані Наталія, – Те, що я очолюю виконком обласного осередку, вже яскраво ілюструє те, який стан гендерних  відносин в «УДАРі». Адже лідер нашої політичної сили визнає, що  дискримінація за ознакою статі в українському політикумі існує.  Тому, згідно до передвиборчої програми Віталія Кличка,  планується подолати гендерні стереотипи у суспільстві. А саме – запровадити систему відповідальності за розміщення реклами, що принижує або ображає особу за статевою ознакою, а також ряд подібних необхідних заходів.  Отже, напрямок головного удару – дискримінація за ознакою статі у суспільному та політичному житті.  Для цього варто забезпечити рівні права та можливості чоловіків і жінок при здобутті освіти та професійної підготовки, скоротити розрив в доходах між чоловіками  і жінками та вирівняти гендерний дисбаланс.

Обговорення даної теми переросли у дебати про те, як саме варто вирішувати гендерні питання у політиці і яка роль жінки у політиці назагал. Як висловилися присутні на засіданні доповідачі, дана тема дуже важлива і на часі, однак дуже складно дійти до спільної думки, коли шукають її жінки та їх палкі шанувальники.

Найцікавіших 15 хвилин із сьогоднішньої прес-конференції Романа Заставного

Кличко: Я глибоко поважаю людей, які виборювали незалежність