Медведчук хоче стати прем’єром?

Поділитися

Вартість реклами на білбордах для влади і опозиції має різницю у два з половиною рази на користь влади. Особливо активізувався у саморекламі Віктор Медведчук, який, як стверджує експерт газети «День», претендує на посаду Прем’єр-міністра або голови Адміністрації Президента. На менше він не погодиться. Це буде ціна України за дешевий газ, переконаний політик. Заголовок публікації – «Сентименти в сторону».

За даними соціологів, понад 60 відсотків виборців нинішньої Компартії становлять люди віком понад 60 років. Газета «День» наголошує на парадоксі: саме люди похилого віку, які найбільше постраждали від комунізму, вже два десятиліття підтримують цілком буржуазне життя нинішнього керівництва КПУ, для якого рябчики й ананаси – дешевий відстій. Проте, як показують останні події, Комуністична партія України вирішила орієнтуватися на дві категорії громадян: ті, хто вже не розуміє, що робить КПУ серед «митарів та грішників» в уряді «остогидлого олігархічного режиму», і ті, хто ще цього не розуміє. Докладніше йдеться в статті «Як КПУ виховує яничар».

Українські чиновники пообіцяли місії МВФ підвищити комунальні тарифи. Але перед цим уряд видасть субсидії, пишуть «Ізвєстія в Україні». Нині на розгляді в парламенті знаходиться законопроект, який може обнулити комунальні борг населення, а це близько 12 мільярдів гривень. Однак, на думку експертів видання, до завершення виборчої кампанії влада не виконуватиме вимоги МВФ – надто це вже болюча реформа, яку українці можуть згадати на виборчих дільницях наприкінці жовтня. Однак, зростання комунальних тарифів наступного року навряд чи вдасться оминути, переконує видання.

У Києві розпочався збір підписів за проведення міського референдуму, інформує газета «Факти». Ініціатор – голова столичної держадміністрації Олександр Попов. На думку столичної влади, він вирішить проблему захисту старого Києва від забудови, дасть гарантії соціальної допомоги малозабезпеченим і дозволить організувати муніципальну міліцію. Про те, наскільки цей референдум важливий для киян йдеться в рубриці «Процес пішов».

Радіо Свобода

Чому у Тернополі не оштрафували “Фокстрот”?

Старі шахрайські схеми – нові жертви, які виходять з банку