Міліціонери затримали таксиста-сутенера

Поділитися

Співробітники відділу боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми обласної міліції затримали 32-річного тернополянина за підозрою у сутенерстві. Насилля над слабкою статтю стало для чоловіка не лише кримінальним ремеслом, а й способом заробляння чималих коштів.
Зі слів керівника підрозділу Георгія Кондратюка підозрюваний фактично змушував до проституції двох молодих жінок, одна з яких ще не досягла повноліття.
Працюючи таксистом, часто спілкувався з тими, хто способом заробітку обрав торгівлю власним тілом. Так познайомився і з 32-річною матір’ю двох дітей. Спочатку жінка не звертала уваги на часті візити таксиста, а коли зрозуміла натяки останнього працювати на нього, стала відмовлятися. Та розривати взаємини було пізно – сутенер нав’язав свої посередницькі послуги, погрожуючи розповісти дітям про «професію» матері.
З іншою дівчиною, яку, по суті, сам зробив сексуальним товаром, зловмисник познайомився, коли підвозив на таксі. Втершись в довіру, вивідав, що дівчина – сирота, що ні захистити, ні допомогти їй нікому, тож одразу запропонував підзаробити. Чи усвідомлювала 17-річна дівчина на який ризик іде, погодившись на пропозицію малознайомого «добродія»? Коли збагнула – було пізно. Обслуговувати клієнтів, яких час від часу привозив таксист, змушена була через погрози фізичною розправою.
За любовні втіхи з клієнтів таксист брав від п’ятиста до тисячі двісті гривень. Зрозуміло, що з отриманих грошей жінкам перепадав мізер. Решту підприємливий сутенер клав до власної кишені.
Тривалий час міліціонери документували діяльність таксиста-сутенера. Взяли зловмисника на гарячому. Наразі проти підозрюваного порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 303 Кримінального кодексу України – втягнення особи до зайняття проституцією з використанням шантажу чи уразливого стану, або сутенерство та ті ж дії, вчинені щодо неповнолітньої особи. Законодавством за такі порушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої. До слова, сутенер раніше був судимий за зґвалтування.

Недотримання правил дорожнього руху призводить до гірких наслідків

Тернопільська область: виявлено 17 вибухонебезпечних предметів