Міська влада використовує неповнолітніх (документи-“мочилово” від колег по КОДу)

Поділитися

Інтернет-газета “Про все” отримала цікавий матеріал про порушення закону з боку міської влади. Аналізуючи матеріал та зважаючи на електронну пошту, звідки його відправили, редакція здивувалась, що навіть після фактичного розподілу квот, сфер впливу тернопільські “фронтзмінівці” “мочать” міську владу. Влада у Тернополі “свободівська”. Але в матеріалі зміщено акцент до “Нашої України”. До чого б це? Натяк Валинтину Наливайченку, щоб “вступився з тернопільського городу”?
Скандал, пов’язаний з тим, що неповнолітні брали участь у заходах, які організовувались міською владою, виник ще минулого року під час святкування Дня героїв. Тоді міський голова Сергій Надал видав розпорядження №239 від 18 травня 2011 року, де делікатно натякнув начальнику управління освіти і науки Похиляк О.П. та начальнику управління у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Крутю М.М. «забезпечити інформування учнівської молоді про захід, який відбудеться 23.05.2011р. о 18.00 – формування маршевої колони у вишитих сорочках біля літака, що розташований при вході у парк «Національного відродження».

Прокуратура нічого крамольного в такому документі не побачила. Зрозуміло, що непокараність породжує вседозволеність.

Цього року міський голова помудрішав і на себе відповідальності за використання в заходах неповнолітніх вже не взяв (йдеться про День героїв-2012). Але управління освіти і науки міської ради (очолює депутат міської ради від “Нашої України” Ольга Похиляк) вирішило, що учнів можна використовувати, як то кажуть, “по повній”.

Спочатку учні прибирали глядацькі місця на стадіоні. Це було 11 травня цього року (лист інформаційно-методичного центру освіти від 8 травня №250). Там з кожної школи в обов’язковому порядку мало прийти по 10 неповнолітніх. До речі, захід пройшов тихо та мирно і журналістів на нього, зі зрозумілих причин, не запрошували.

Згодом апетити у влади розігралися і на марш у вишиванках з нагоди Дня героїв-2012 кожна школа мала делегувати вже по 50 учнів з обов’язковою присутністю керівництва навчального закладу (лист управління освіти та науки від 21 травня 2012 року №934/04).

Ну і завершується травневий цинізм влади у використанні учнів для масовки електронним листом, розісланим всім школам 24 травня. Там директорів просять делегувати 4 учні 10-11 класів з учнівськими квитками (!) на святкування Тернопільських днів моди. І це при тому, що одинадцятикласники вже попрощалися зі школою і активно готуються до зовнішнього незалежного оцінювання.

Цікаво, чи цього разу прокуратура знову промовчить і що чекати учням в наступному шкільному році.

Як тернопільський нардеп Іван Стойко бився у Верховній Раді з найбільшим українофобом парламенту Вадимом Колесніченко (відео)

Мер Надал знову збрехав (фотофакт)