На Тернопільщині в автомобільній школі навчали водінню на неіснуючій автомашині

Поділитися

Прокуратурою м. Тернополя порушено кримінальну справу стосовно службових осіб однієї з автомобільних шкіл за фактом зловживання службовими повноваженнями та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, за ст.ст. 364-1 ч.2, 366 ч.2 КК України.

Досудовим слідством у справі встановлено, що службові особи автомобільної   школи, зловживаючи службовими повноваженнями, діючи з корисливих мотивів, упродовж 2011 року надавали фізичним особам послуги із навчального водіння на категорії С1 і С на вантажному автомобілі марки «ГАЗ», вантажопідйомністю менше 7,5 т, у той час, коли категорія С відноситься до права водіння вантажних автомобілів вантажоподйомністю від 7,5 т і більше.

Надалі, шляхом складання і видачі завідомо неправдивих документів, фізичним особам видавались  свідоцтва про проходження навчання на категорію С1 і С, на підставі яких ті допускались до здачі екземанаційних іспитів в МРЕВ, після чого отримували посвідчення водія із даними категоріями. Внаслідок цього, 112-ти учням, якими проведено оплату вартості навчання у розмірі 2332 грн, що фактично не проводилось через відсутність відповідних автомобілів, заподіяно тяжкі наслідки у вигляді збитків на загальну суму понад 120 тис. грн.

На даний час у справі триває досудове слідство.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Кубок Шухевича з пейнтболу 2012

7 травня на запрошення тернопільського Центру комунікацій та Тернопільської обласної організації партії «УДАР» у Тернополі гостюватимуть письменники, видавці та публіцисти Брати Капранови