На тернопільському державному підприємстві «Промінь» ревізори виявили фінансових порушень на суму понад 4 млн грн

Поділитися

Держфінінспекцією в Тернопільській області проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Тернопільського державного науково-технічного підприємства «Промінь» за період з 01.07.2010 по 31.12.2011.

Ревізією встановлено фінансових порушень на загальну суму понад 4 млн грн, в тому числі порушень, що призвели до втрат – на суму 214 тис. грн.

Зокрема, каналізаційно-насосною станцією підприємства «Промінь» проводилась перекачка стоків від будівель та споруд, які належать ТОВ «Теркурій-2». Але до виставлених ТОВ «Теркурій-2» рахунків на оплату послуг за перекачку стоків не включались об’єми та вартість перекачаних стоків гарячої води. Це призвело до недоотримання «Променем» доходів майже на 40 тис. грн. Ним також недоотримало доходів від надання послуг з перекачки гарячої води та дощових стоків і від інших суб’єктів господарювання, які обслуговувалися його каналізаційно-насосною станцією. Як наслідок, прибутковість підприємства була занижена, а до державного бюджету не поступило майже 2 тис. грн.

Крім того, до державного бюджету не поступило понад 10 тис. грн відрахувань частини прибутку, що було спричинено зайвим зарахуванням до складу витрат вартості ремонтно-будівельних робіт та геометричних параметрів і вихідних даних на конструювання малогабаритної опромінюючої системи.

На підприємстві «Промінь» також зафіксовано факти завищення вартості  будівельно-ремонтних робіт майже на 17 тис. грн. Зокрема, в актах виконаних робіт були враховані витрати на доплату різниці в розмірі страхових внесків у Пенсійний фонд України, до якого вони насправді не поступили.

«Промінь» надавав в оренду майно (виробниче обладнання) суб’єктам господарювання, в тому числі й тим, які знаходяться за межами області. Проведеними зустрічними звірками в ряді суб’єктів господарювання такого майна не виявлено. Таким чином виявлено недостачу обладнання, залишкова вартість якого становить 146 тис. грн.

З поміж інших цікавих фактів, виявлених ревізією, є те, що в 2010 році підприємство продало верстат токарно-карусельний 1А563Ф4, кошти від реалізації якого в сумі 3 млн 79 тис. грн всупереч існуючим нормативним вимогам використало не на капітальні вкладення, не на розвиток, а на поточні витрати.

За допущені порушення на фінансового директора ТДНТП „Промінь” складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164-2 КУпАП.

До Державної служби фінансового моніторингу України направлено інформацію про операції, які підлягають фінансовому моніторингу.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру Тернопільської області.

Матеріали ревізії передано Управлінню СБ України в Тернопільській області для прийняття рішення на підставі ст. 97 КПК України.

Неймовірне відео з виживання у тернопільській політиці

У перший день літа в Тернополі відбудеться багато цікавих подій