Наливайченко долучився до руху «Українська справа» і готовий балотуватись по Зборівському округу

Поділитися

Наливайченко готовий балотуватись в парламент по Зборівському округу. Про це він заявив під час форуму громадської організації «Українська справа» в Бережанах.

«Мені  висловили довіру ряд високоповажаних громадських діячів і організацій Тернопілля. Тому я візьму участь у виборах по Зборівському виборчому окрузі», – заявив він.

Крім того, Наливайченко заявив, що візьме участь в попередньому народному голосуванні(праймеріз), яке повинне визначити єдиного кандидата від опозиції.

«Опозиція переможе тільки тоді, коли висунуне єдиного кандидата на окрузі. Такий кандидат має обиратись громадами, а не партійними босами».

« Чесна конкуренція перед виборами корисна, бо дасть можливість для народної люстрації кандидатів, організаційно змобілізує опозицію, створить довіру виборців. Закликаю всіх демократичних і патріотичних кандидатів взяти участь у праймерізі, щоб ми не тратили марно сили на боротьбу між собою», – сказав Наливайченко.

Незгоду йти на праймеріз Наливайченко вважає боязню спитати думку народу: «Це недовіра до думки людей, це – бажання «проїхати на бренді» без особливих зусиль», – відзначив політик.

Виступаючи перед учасниками форуму «Українська справа» він наголосив на необхідності розвивати громадський патріотичний рух, адже, на його думку, партії перетворилися на закриті акціонерні товариства, і не виконують своєї функції.

«Як і в 80-ті основний тягар боротьби за Україну беруть на себе саме громадські організації. Ми йдемо до творення великого потужного громадянського руху. Його початки я бачу в Українській справі, в Тризубі, в Молодіжному націоналістичному конгресі, в Оновленні Країни», – сказав Наливайченко.

Він запропонував партнерство громадсько-політичному об’єднанню «Українська справа».

 «Партіотизм – це не слова, а справи. Єднатися треба навколо справ, а не списків чи бюджетів», – підкреслив громадсько-політичний діяч.

На Тернопільщині триває просвітницький проект «УПА – наші герої!» ініційований Валентином Наливайченком

Наливайченко підтримав мешканців Великого Ходачкова у боротьбі з місцевим олігархом