Наливайченко підтримав мешканців Великого Ходачкова у боротьбі з місцевим олігархом

Поділитися

Громадсько-політичний діяч Валентин Наливайченко сьогодні зустрівся із мешканцями Великого Ходачкова Козівського району, котрі протестують проти розташування в селі птахокомплексу.

За словами людей, будівництво відбувається з порушенням санітарних норм та без згоди громади села.

Нагадаємо, скандальне будівництво здійснює ПП «Агропродсервіс-Плюс», яке належить місцевому «земельному олігарху».

«Місцевий олігарх будує птахокомплекс надзвичайно близько від помешкань селян. Люди перебувають у відчаї, адже не можуть знайти підтримки. Ми зверталися до різних інстанцій, однак нам відповідають лише відписками. Однозначної відповіді з приводу того, як буде відбуватися будівництво, ми не отримали. Минулого тижня ми виходили на дорогу, намагаючись привернути увагу до проблеми і домогтися, аби нас почули. Олігарх не реагує на наші протести, наші слова. Нам немає до кого звертатися. Тому сьогодні ми знову зібралися, аби захистити себе», – розповіла мешканка села Ольга Деркач.

Звертаючись до Наливайченка, протестувальники висловили сподівання, що він допоможе у вирішенні проблеми.

У свою чергу політик гарантував селянам юридичну підтримку. Він запевнив, що візьме справу під особистий контроль.

«Я зроблю усе, аби захистити ваші права. Моя позиція тверда і полягає у тому, що землю, яку вибороли наші діди і прадіди, ми маємо захищати. Наше завдання – захистити наших людей та здоров’я їхніх дітей. Власники будівництва мають виконати вимогу закону – лише місцева громада може дати дозвіл на таке будівництво або ж відмовити у ньому. Моя рука простягнута. Я – з вами! Ми повинні разом захищати наше право жити на своїй землі», – сказав Наливайченко.

Під час зібрання жителі села передали Валентину Наливайченку звернення, в якому виклали суть проблеми та попросили захистити їхні права.

Участь у акції протесту взяли також представники громадської організації «Українська справа» та ВО «Тризуб».

Наливайченко долучився до руху «Українська справа» і готовий балотуватись по Зборівському округу

Наливайченко взяв участь у відкритті виставки про життя та боротьбу провідників визвольного руху