Наливайченко переконаний, що УПА має бути визнана воюючою стороною у Другій Світовій війні

Поділитися

Громадсько-політичний діяч, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко переконаний, що УПА має бути визнана воюючою стороною у Другій Світовій війні, а комуністична ідеологія і символіка повинна бути заборонена в Україні. Про це він заявив в ефірі програми «Час. Підсумки» на 5 каналі.

І сталінізм, і нацизм були найбільшими тоталітарними системами, які працювали проти людства. Тому Україна, як і увесь світ, має 8 травня вшановувати жертв цієї страшної війни і не політизувати історії, – вважає політик.

На його думку, коли влада відкриє всі архіви для істориків, а сама почне займатися реальними проблемами людей, тоді не буде спекуляцій на тему війни.

«Влада  має зайнятися соціальним захистом ветеранів. Вони знають лише скільки з них 9 травня отримають гречку. А де відповідь на питання, скільки з них 10 травня отримає якісне медичне обслуговування, скільки з них зможе оздоровитися за рахунок держави?», – сказав Наливайченко.

«Має бути зовсім інший підхід до ветеранів. Коли ветерани зможуть лікуватися і жити нормально, а вчені, журналісти зможуть працювати з правдивими документами, тоді країна прийде до національного примирення», – наголосив політик.

 

Як свободівці вкрали червоний прапор у тернопільських запроданців (відео)

У Тернополі вчать як стати бізнес-вумен