У Тернополі вчать як стати бізнес-вумен

Поділитися

Деякі гендерні стереотипи, які існують в нашому суспільстві, не тільки обмежують можливості самореалізації жінок, але й ведуть за собою нераціональне використання людських ресурсів, економічні втрати, зниження конкурентоздатності у ринкових відносинах. Враховуючи ситуацію, в якій нині опинилися жінки на ринку праці, служба зайнятості організовує різноманітні профорієнтаційні заходи для жінок, які перебувають на обліку з метою пошуку роботи.

От і у Підволочиському районному центрі зайнятості відбувся семінар з гендерних питань на тему «Як стати успішною жінкою».

Розпочинаючи семінар, провідний спеціаліст відділу надання соціальних послуг РЦЗ Наталія Окаринська зазначила: «Забезпечення зайнятості та психологічної підтримки жінок, створення рівних можливостей для них та чоловіків, розширення перспектив жіноцтва в усіх сферах суспільного життя є важливими факторами, що сприяють економічному та соціальному розвитку держави. Один із шансів самореалізації жінки у суспільстві – відкриття власної справи».

Про те, що жінка, яка вирішила започаткувати власну справу, окрім основ підприємництва повинна володіти спеціальними знаннями, розповіла присутнім підприємець Ольга Качмарик-Комарніцька. «Бізнес-вумен повинна вміти ставити перед собою цілі і завдання, ризикувати, аналізувати, планувати, передбачати, – зазначила вона, – а також керувати персоналом, фінансами, виробництвом, знаходити компромісні рішення та бути працелюбною».

Оксана Бойсюк, керівник «Студії макіяжу», звернулася до присутніх жінок із порадою: – Хочете знайти хорошу, цікаву роботу, яка дасть можливість професійно зростати і підвищити свій рівень фінансового добробуту, дотримуйтеся вимог ділового стилю в одязі та макіяжі. Місія дрес-коду – це навіювання оточуючим відчуття надійності в партнерстві, адже вважається, що таким чином співробітник своєю зовнішністю викликає довіру у клієнтів або ділових партнерів.

Учасниці семінару ознайомилися з яскравими прикладами успішних жінок світу, які заробили свій «перший мільярд» самостійно: Опри Вінфрі – американської телеведучої, Джоан Роулінг – авторки книг про Гаррі Поттера, Кетрін Кук – засновниці соціального сайту для підлітків My Yearbook.com.

Радість від спілкування, заряд позитивної енергії, впевненість та рішучість – такими були враження про семінар «Як стати успішною жінкою» його учасниць. А Мар’яна Хомик підкреслила: – Цікаві, пізнавальні історії, багато корисної інформації. Все, що я почула, знадобиться мені у реальному житті.

 

 

Наливайченко переконаний, що УПА має бути визнана воюючою стороною у Другій Світовій війні

20 травня перший конкурс барменів в Тернополі