Наливайченко: Соціальний захист матерів та дітей – головна задача держави

Поділитися

Ініціативи діючої влади, яка періодично пропонує то позбавити соціального захисту одиноких матерів, то відмовити жінкам у виплатах при народжені дитини, є ганебними. Про це заявив громадсько-політичний діяч, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко під час перебування на Тернопіллі.

Він взяв участь у заходах, присвячених Дню матері у с. Шибалин Бережанського району та с. Мужилів Підгаєцького району. Під час урочистостей Наливайченко привітав матерів зі святом.

Він наголосив: «У наших тяжких умовах народжувати і виховувати дітей – це, без сумніву, боротьба за майбутню Україну, і тому має бути припинена ганебна практика, коли жінкам, які народили дитину, відмовляють у різних виплатах, передбачених діючим законодавством».
Наливайченко також акцентував увагу на проблемі так званого соціального сирітства, яке зумовлене вимушеною трудовою міграцією українок. Він вважає, що важливо посилити увагу до дітей, матері яких виїхали на заробітки за кордон, та зробити все, щоб жінки мали можливість знайти гідну роботу  у себе вдома та не покидати своїх дітей для забезпечення добробуту своєї родини

«Соціальний захист матерів та дітей – головна задача держави, щоб матеріальні проблеми не ставали на заваді материнському щастю», – наголосив Наливайченко.

Крім того, в рамках перебування на Тернопільщині політик відвідав фестиваль «Цвіт вишиванки», де звернувся з вітальним словом до учасників, вручив нагороди переможцям фестивалю – родині Сокач з Густинського району за кращий весільний костюм, а також нагородив Ірину Турчин – переможницю літературно-краєзнавчого Інтернет-конкурсу «Мій край», що проводиться для підтримки літературно обдарованих жителів в районах Тернопільської області і пропаганди дослідження історії рідного краю.

У Тернополі відбудеться Перший Чемпіонат Світу з футболу серед команд української діаспори

Студент за фальшиві гривні вирішив придбати лотереї