Студент за фальшиві гривні вирішив придбати лотереї

Поділитися

   Нещодавно студент одного із навчальних закладів вислухав вирок суду. Його визнано винним за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу – збут підробленої національної валюти України. 

Якось другокурсник одного із навчальних закладів добирався дизелем у Зборівський район. Під сидінням натрапив на три двохсотгривневі купюри. Зображення на них були такі розпливчасті, що навіть сумніву не виникало: гроші фальшиві.
Але юнацька уява уже намалювала всілякі приємні витрати за знайдені гроші, нехай несправжні, що розлучатися із знахідкою студентові не вистачило духу. Тут же визрів план: за фальшиві гроші він придбає три державні лотереї «Спорт-ліга», кожна з яких вартує саме двісті гривень. Хтозна, може, знахідка принесе удачу.
Але студентові не пофортунило… Продавець лотерей, взявши купюри до рук, тут же відчула, що вони несправжні. Студент встиг вихопити три лотереї і втекти. Міліціонери швидко розшукали лиходія. Юнакові випала замість виграшу лава підсудних. Зборівський районний суд засудив винуватця до тисячі гривень штрафу.

Наливайченко: Соціальний захист матерів та дітей – головна задача держави

Як рятувальники Тернополя не дозволили згоріти і “булькнути” випускникам