Неповнолітні викрадали з магазинів цигарки та спиртне

Поділитися
    Двох неповнолітніх жителів міста Кременця, що у Тернопільській області, затримали місцеві міліціонери за вчинення крадіжки з крамниці.
    Здивування викликає не лише сам факт злочину, на який відважилися школярі, а те, що крали вони зовсім не дитячі товари – спиртне та цигарки.
Як повідомив перший заступник начальника – начальник кримінальної міліції Кременецького райвідділу внутрішніх справ Борис Дутковський, до приміщення торгового закладу зловмисники проникли, відваживши двері. Неповнолітнім було неважко це зробити, адже власники крамниці не зважали на безпеку майна. Не раз дільничний інспектор попереджав їх про потребу поставити захисні решітки, зміцнити замки, а співробітники відділу служби охорони пропонували встановити сигналізацію, але дослухалися до порад господарі, коли зазнали реальних втрат.
Злочин було скоєно вночі. Невідомі проникли до крамниці, вигребли алкоголю та тютюнових виробів на кругленьку суму і безслідно зникли. Вже наступного ранку на місці події активно працювала слідчо-оперативна група, шукаючи речові докази, аби вийти на слід крадіїв. Пошуки тривали недовго, двоє місцевих підлітків невдовзі давали свідчення у відділі міліції.
Біографія одного з підозрюваних заплямована недобрими вчинками, інший юнак в кримінальних діяннях поміченим не був. Проте досвіду одного вистачило на обох.
Вночі, взявши з дому залізний лом, школярі подалися до місцевої крамниці. Багато зусиль, аби відважити двері, не було потрібно. З товару брали дорогий коньяк, недешеві марки цигарок. Крадене розділили і понесли додому. Аби батьки нічого не запідозрили, порозпихали крадене по сховках. Там крам знайшли міліціонери.

Проти обох школярів порушена кримінальна справа за частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України. Яким буде покарання – визначить суд. В раніше судимого неповнолітнього шансів залишитися на волі не так вже й багато.

Рішенням суду проведення маршу у Тернополі заборонене

Чому на Тернопільщині зменшується кількість автокатастроф?