Об’єднана опозиція закликає українців підтримати боротьбу проти мовного закону

Поділитися

Об’єднана опозиція звернулася до українців із закликом прийти 5 червня о 9.00 під стіни Верховної Ради, аби не допустити ухвалення мовного закону Партії регіонів. Про це в середу, 30 травня, на спільній із лідером партії «Фронт Змін» Арсенієм Яценюком прес-конференції в Івано-Франківську заявив заступник голови Верховної Ради, член ВО «Батьківщина» Микола Томенко.

Він нагадав, що, за словами спікера ВР Володимира Литвина, парламент може повернутися до розгляду мовного закону на наступному сесійному тижні, який розпочнеться 5 червня.

«Парламент може перетворитися на системну небезпеку для України. Провладні депутати далі будуть приносити до ВР законопроекти з виборчого штабу Партії регіонів, оскільки у них не залишається іншого інструменту, як наштампувати 5-7 законів, щоб показати, що вони нарешті почали виконувати свою виборчу програму і змобілізовувати своїх виборців. Допустити, щоб Верховна Рада була підрозділом передвиборчого штабу Партії регіонів, ми не можемо», – наголосив Микола Томенко.

«Нам потрібна масова підтримка для того, щоб показати – українську мову і свої цінності ми не здаємо», – підкреслив він.

Цього ж дня під час прес-конференції в Тернополі Арсеній Яценюк закликав усіх 5 червня приїхати до Києва, аби підтримати мітинг Об’єднаної опозиції проти владного закону про мови. «Об’єднана опозиція проведе мітинг, щоб захистити Україну, щоб захистити українську Конституцію і державну мову. Щоб не дати можливість президенту Януковичу розколоти Україну», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Об’єднана опозиція проведе люстрацію посадовців, причетних до політичних переслідувань, – Арсеній Яценюк у Тернополі

За спробу ввести другу державну мову президент заслуговує на імпічмент, – Арсеній Яценюк