Об’єднана опозиція проведе люстрацію посадовців, причетних до політичних переслідувань, – Арсеній Яценюк у Тернополі

Поділитися

Після приходу до парламенту Об’єднана опозиція створить спеціальну слідчу комісію для розслідування дій нинішньої влади, пов’язаних із корупцією та політичними переслідуваннями, заявив лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк під час прес-конференції в Тернополі у середу, 30 травня.

«Сьогодні від політичних переслідувань потерпають не тільки Юлія Тимошенко і Юрій Луценко. Від переслідувань влади потерпають десятки тисяч українців. Воно здійснюється з метою заволодіти бізнесом, прибрати з політичної арени чи не дати окремим громадянам можливості виграти парламентські перегони на мажоритарних округах», – наголосив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що Об’єднана опозиція поставила собі за мету провести як антикорупційну люстрацію, так і люстрацію осіб, які мають стосунок до переслідувань громадян України.

Для цього, підкреслив Арсеній Яценюк, у новому парламенті Об’єднана опозиція планує сформувати спеціальну слідчу комісію щодо розслідування зловживань сьогоднішньої влади, «які пов’язані як із політичними переслідуваннями, так і з незаконною приватизацією десятків об’єктів державної власності, які дісталися оточенню президента Януковича, і з розграбуванням мільярдних коштів під час підготовки Євро-2012», – додав він.

«Ми хочемо, щоб у країні була законність і правопорядок, чесний суд і відповідальний генеральний прокурор. Для того щоб ті органи, які за Конституцією повинні перевіряти законність дій кожного чиновника і висувати державні обвинувачення не політичним опонентам, а реальним злочинцям, – робили свою роботу», – наголосив лідер «Фронту Змін».

«Це завдання Об’єднаної опозиції, яке буде виконано після формування демократичної більшості в новому складі парламенту», –  підкреслив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк: «Тернопільщина – базовий регіон для об’єднаної опозиції» (відео)

Об’єднана опозиція закликає українців підтримати боротьбу проти мовного закону