Прокуратурою м. Тернополя проводиться перевірка за фактом подій, які відбулись у Тернополі при святкуванні Дня Перемоги

Поділитися

9 травня 2012 року, близько 12 години, після проведення офіційних заходів з нагоди святкування Дня Перемоги у м. Тернополі, покладання квітів до пагорба Слави у «Старому парку» і до Вічного вогню представники Тернопільського обласного комітету компартії України, які слідували під партійними прапорами, намагались перешкодити у ході покаладання квітів представники Всеукраїнського обєднання «Свобода» в кількості 12 осіб, очолювані депутатами Тернопільської обласної, міської та районної рад.

 На законну вимогу працівників міліції, які забезпечували охорону громадського порядку, щодо недопущення вчинення протиправних дій, вищевказанаі громадяни не реагували та чинили опір.

З метою уникнення будь-яких протистоянь, працівники міліції, не застосовуючи спецзасобів, відтіснили тих, хто намагався перешкодити заходам, та доставили в Тернопільський МВ УМВС України в області 12 найактивніших учасників ВО «Свобода». У зазначених осіб правоохоронцями отримано пояснення та  відпущено.

На даний час за вказаним фактом прокуратурою м. Тернополя проводиться дослідча перевірка в порядку ст. 97 КПК України, за наслідками якої буде надано оцінку законності дій як працівників правоохоронного органу, так і учасникам ВО «Свобода».

Дана перевірка взята на контроль прокуратурою області.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Прокурор Тернопільської області досі не оприлюднив декларації про доходи за 2011 рік. У нардепів теж амнезія

Тернополяни ще мають шанс придбати квитки на Євро-2012