Семінаристи перед іспитами ходили на прощу. Коли в Тернополі випускників і студентів організують?

Поділитися

1 травня члени ректорату та студенти Тернопільської духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого пішки прийшли на молитву до ікони Матері Божої Острівської. Семінаристи молилися Молебень до Пресвятої Богородиці та просили благословення для успішної здачі іспитів весняної екзаменаційної сесії.

Віце-ректор семінарії о. Михайло Пастух у проповідь звернув увагу на чеснотливе життя Богородиці та закликав наслідувати його.

Екзамени у семінарії заплановані на травень та червень. Кожного навчального семестру студенти складають близько 12 іспитів, а за весь період навчання у семінарії — понад 160.

У семінарії навчання триває 7 років. Окрім богословських предметів, семінаристи вчаться мистецтву проповіді, іноземних мов, адмініструванню на парафіях, а також праці у молодіжних спільнотах, школах та ВУЗах, медичних закладах та капеланству.

Важливе місце посідає духовна формація. Майбутні священик щоденно беруть участь у Святій Літургії, часто приступають до Святої Тайни Покаяння, організовують прощі та духовні місії на сході Україні, літні молодіжні табори, Хресні дороги.

Для проведення реколекцій у семінарїі ректорат запрошує досвідчених душпастрирів та провідників монаших згромаджень для обговорення досвіду душпастирювання та ведення духовного життя.

прес-служба архиєпархії

Греко-католицька церква взялась за алкоголіків

«Катедра» отримає премію