“Свобода” украла малюнок для своєї політреклами. Тепер обзиває художника провокатором

Поділитися

Український художник, ілюстратор та дизайнер, арт-директор часопису “Український Тиждень” Андрій Єрмоленко відомий як автор низки яскравих і нетривіальних графічних робіт – від гопніків із серії “жлоб-арт” до циклу про українських повстанців з різних історичних епох.

Днями в Києві у галереї на Десятинній,13 завершилася виставка його робіт. Одна із робіт циклу – зображення гайдамака із шаблею – була вкрадена для політичної реклами партії “ВО “Свобода”.

Помітивши на сторінці “Свободи” у “Фейсбуку” таке “покращення” своєї творчості, Андрій Єрмоленко звернувся до людей, що відповідають за її наповнення, з вимогою – ні, не заплатити за використання його роботи, а всього-навсього вказати автора оригінальної роботи.

Лінк на оригінал роботи Андрія:

Hевідомий “свободівець” спочатку заявив, що “автор роботи – Хмельницька Свобода”. Отримавши у відповідь декілька реплік про те, що автором роботи насправді є Андрій Єрмоленко, свободівський патріотичний плагіатор “зарядив” взагалі феєричну фразу:

А ви провокатори не додумалися своїми мізерними мізками, що Свободівці теж гарно малюють, от і вирішили самі намалювати, про вашого автора ми і знать не знали, і зараз не хочемо.

Лінк на крадений плагіат “Хмельницьких Свободівців”:

Грамотність наших самозваних патріотів теж радує 🙂

він ним не являється, і досить вже продовжувати їх провокацію, бо він являється автором іншої фотки з козаком, а Хмельницькі Свободівці по вашому не вміють гарно малювати?

Оскільки факт плагіату є очевидним, так само як і неймовірне нахабство плагіаторів-“свободівців” – і ця прикра історія обов’язково не повинна пройти безкарно.

Андрій Єрмоленко вже заявив, що буде радитися з юристом з приводу крадіжки його роботи. Вважаємо, що українська інтернет-спільнота також має висловити свою оцінку цієї ганебної для “Свободи” ситуації.

КОМЕНТАР

Андрій ЄРМОЛЕНКО, художник, у якого вкрали роботу:

До того , що мої роботи гуляють інтернетом, ставлюсь зазвичай добре – хай постять, перепощують, це додаткова реклама, але за умови вказування автора! Все ж просто!
Я попросив шановного модератора, щоб вони вказали автора. Натомість мені повідомили, що автор малюнку – Хмельницька Свобода. Але я ж точно знаю, що моє імя – Андрій Єрмоленко, а не Хмельницька Свобода! Я просив лише, щоб люди поважали мої права, про які вони привселюдно заявляють на тих чи інших дебатах та мітингах, натомість мене обізвали провокатором.
Через тупих недолугих представників цієї організації – маю надію, що їх не так багато – тінь падає на все ВО “Свобода”. Крадій-російський шовініст особисто для мене нічим не відрізняється від крадія-патріота! Я нормально ставився до свободівців, але після сьогоднішнього, після того як використали мою роботу та ще й назвали провокатором і забанили, я не знаю, як ставитися до цього об’єднання. Через тупих недолугих шісток іноді страждає ідея і справа!
Буду відстоювати свої права, якщо треба буде – то через суд. Зло, жлобство, хамство має бути покаране і не залежить від того, які гасла жлоб хам і злодюга виголошує.
Нагадаю:
Об’єктами авторського права є твори у галузі науки, літератури і мистецтва, а саме:  твори образотворчого мистецтва. Частина твору, яка може використовуватися самостійно, у тому числі й оригінальна назва твору, розглядається як твір і охороняється відповідно до цього Закону.
За матеріалами: ТЕКСТИ.org.ua

Юрку Зеленому сьогодні стукнуло

Вплив Євро – 2012 на економіку Тернополя і України