“УДАР” не бачить можливості співпраці з партією “Україна – Вперед!” Королевської

Поділитися

Партія “УДАР Віталія Кличка” не має наміру об’єднуватися з партією Наталії Королевської “Україна – Вперед!” ані для участі у виборах, ані в майбутньому парламенті, – заявив заступник голови партії “УДАР”, керівник виборчого штабу партії Віталій Ковальчук в коментарі «Інтерфакс-Україна».

“Ми говоримо, що у нас немає жодної потреби в об’єднанні з партією Королевської. Хочу чітко заявити, що з партією Королевської ми не вели переговорів, і ніколи не було ініціативи з нашого боку з приводу об’єднання”, – заявив Ковальчук. Він категорично виключив можливість складання єдиного партійного списку з партією Королевської для участі в парламентських перегонах.

“Це виключено з кількох причин, але головна підстава – ми на з’їзді 28 квітня ухвалили рішення про те, що на вибори ми йдемо самостійно, і таким чином поставили крапку на будь-яких розмовах з приводу того, з ким ми ведемо переговори, хто з нами веде пер6еговори про об’єднання”, – підкреслив керівник виборчого штабу партії «УДАР».

Він також заявив, що партія “УДАР” не веде жодних переговорів з партією Королевської і з приводу узгодження кандидатур для участі в парламентських виборах в мажоритарних округах. “Ніяких переговорів з нашого боку з партією Королівської з цього питання не ведеться”, – підкреслив заступник голови партії.

Крім того, Віталій Ковальчук заявив, що у партії «УДАР» немає ніяких спільних структур для участі у виборах. «Ніяких спільних штабів, ніяких спільних структур, ніяких спільних узгоджених списків кандидатів по мажоритарних округах, ніяких розмов з приводу можливого об’єднання двох наших політичних сил у нас з партією Королівської не ведеться. Ініціаторами таких процесів наша політична сила ніколи не виступала», – підкреслив він .

Разом з тим, Ковальчук визнав, що з боку партії Королевської надходили пропозиції про об’єднання зусиль двох партій для участі у виборах. “Так, свого часу були, але ми відреагували відповідним чином, і сказали, що у нас немає зацікавленості об’єднуватися з партією, яку очолює Королевська”, – сказав заступник голови партії.

Крім того, за його словами, партія «УДАР» не веде переговори з партією Королевської щодо співпраці для запобігання фальсифікації результатів виборів. «Ми однозначно заявили, що готові співпрацювати з усіма опозиційними демократичними політичними силами, дії яких будуть направлені на боротьбу з фальсифікаціями і захист результатів. Крім того, ми заявили, що в односторонньому порядку будемо захищати результат не лише свій, а й наших колег по опозиції. Ні про які узгодженнях конкретних процедурах з партією Королівської ми розмова не вели – ми такі переговори ведемо лише з представниками об’єднаної опозиції», – сказав заступник голови партії «УДАР».

Він також не вважає за можливе співробітництво з партією Королевської в майбутньому парламенті. «Думаю, що ні. Ми чітко визначили на з’їзді, наша позиція ясна, що ми – партія, яка має чітко визначену ідеологію, і ми розуміємо, хто нас підтримує. Наші виборці втомилися і від влади, і від опозиції, вони хочуть нову якість політики. І ми зможемо довести, що не через бігборди, а конкретними діями наша політична сила зможе привнести в українську політику нової якості», – заявив Віталій Ковальчук.

При цьому подібне неприйняття партії Королевської з боку партії «УДАР» він пояснив некоректною поведінкою окремих представників цієї партії. «Це не питання неприйняття – це їх некоректне ставлення до колег у політиці», – сказав заступник голови партії «УДАР».

Кременецьким школярам подарували комп’ютерний клас до дня міста

Віталій Кличко: «УДАР» йде на вибори за партійними списками окремо – і це остаточне рішення