Валентин Наливайченко підтримав проведення теренової гри «Гурби-Антонівці»

Поділитися

Громадсько-політичний діяч Валентин Наливайченко підтримав проведення наймасштабнішої теренової гри «Гурби-Антонівці», яка відбулася у лісовому масиві між селами Антонівці на Тернопільщині та Гурби, що у Рівненській області. Місце для гри вибране не випадково, адже в травні 1944 року у цьому місці відбувся найбільший бій Української Повстанської Армії з НКВС. Організатором гри традиційно виступила ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес».

Валентин Наливайченко звернувся з вітальним листом до учасників теренової гри, в якому, наголосив на тому, що «Гурби-Антонівці» є чи не єдиним молодіжно-патріотичним проектом, де українська молодь проходить повне загартування духом і тілом.

Цього року у грі взяли участь близько 250 учасників з Сум, Полтави, Харкова, Києва, Львова, Тернополя, Рівного, Миколаєва, Луганська та інших областей.

«Учасники гри поділилися на дві основні команди (курені), які змагалися протягом трьох днів між собою за прапори та за кількість «вбитих» гравців суперника. Цього року вперше, на честь десятої ювілейної гри, проти стандартних куренів (жовтого та червоного) діяв ще й курінь диверсантів, сформований з 20 гравців – ветеранів «Гурб»», – розповів Голова Тернопільського осередку «МНК» Віталій Вовк.

За його словами, цьогорічна гра видалася дуже цікавою та непередбачуваною, нові правила додали неабиякої різноманітності, інтрига тривала до останніх хвилин. Перемогу у грі здобув курінь «Жовтих».

«Шкода, що про підтримку такої потрібної для молоді справи не дбає держава. Попри це є люди, які опікуються патріотичним виховання молоді. Вже кілька років поспіль проведення гри підтримує громадсько-політичний діяч Валентин Наливайченко. Ми щиро дякуємо йому за підтримку», – відзначив Вовк.

Під час закриття цьогорічної теренівки представники Ради Вищих Спостерігачів нагородили кращих вояків призами.

Довідково: Теренова гра щороку збирає сотні дівчат та хлопців з усієї України, які хочуть випробувати себе. Перша гра відбулася у 2003 році. З того часу більше трьох тисяч молодих людей з різних регіонів України взяли в ній участь, здобувши нові враження, друзів і перемоги. З 2008-го року гра вийшла на міжнародний рівень – її відвідали гості з Польщі, Білорусі та Росії.

Мандрівка в минуле від десятикласниці третьої школи Фарина Ярини

Наливайченко: «Вітіна тисяча» – це неприховане насильство над українцями похилого віку