З відкриттям нової нафтобази «Лукойл-Україна» зміцнить свої позиції в Західній Україні

Поділитися

24 травня 2012 – В м. Кременець (Тернопільська обл.) відбулося офіційне відкриття бази зберігання та реалізації нафтопродуктів ПІІ «ЛУКОЙЛ-Україна», яка здатна забезпечити якісним паливом весь Західний регіон України. Подія відбулася за участі керівників компанії ВАТ «ЛУКОЙЛ», підприємства «ЛУКОЙЛ-Україна», обласних та місцевих органів влади.
Кременецька нафтобаза є однією з найсучасніших і найпотужніших в Україні. Її загальний обсяг зберігання нафтопродуктів становить 15 тис. м3. Технологічна схема нафтобази включає в себе 8 пристроїв нижнього зливу, 3 пристрої верхнього зливу-наливу, 8 пристроїв автоматизованої системи наливу (АСН) нафтопродуктів. У технологічному циклі прийому та відвантаження нафтопродуктів залізничними цистернами беруть участь залізничні ваги, які забезпечують точність вимірювання нафтопродуктів. Інформація про нафтопродукти на етапі надходження і відвантаження автоматично записується в корпоративну програму обліку ВАТ «ЛУКОЙЛ». На підставі отриманих даних формується необхідна документація. Автоматизований пристрій наливу АСН забезпечує відпуск нафтопродуктів по масі з похибкою +/- 0,25%. АСН передбачає нижній налив бензовозів. Формування і виписка товарно-транспортних накладних здійснюється в автоматизованому режимі.

 

Автоматизація процесів прийомки та відвантаження дозволяє виключити і звести до мінімуму людський фактор за високої швидкості і точності всіх технологічних процесів.
Компанія приділяє підвищену увагу питанням контролю якості нафтопродуктів. У числі останніх інноваційних розробок «ЛУКОЙЛ» – технологія вдосконалення якості автомобільних бензинів та дизельного палива. Завдяки високій якості вони відповідають суворим вимогам європейських стандартів якості Євро-4, Євро-5. На нафтобазі здійснюється автоматизований процес удосконалення якості автомобільних бензинів та дизельного палива поліпшеної якості під торговельним знаком «ЭКТО». Контроль якості нафтопродуктів на нафтобазі здійснює стаціонарна спеціалізована лабораторія контролю якості. На автозаправних станціях «ЛУКОЙЛ» контроль якості здійснюють мобільні лабораторії Компанії, атестовані в ДП «Укрметртестстандарт» на технічну компетентність і незалежність з правом проведення виміру кількості і перевірки якості нафтопродуктів.
Одним із пріоритетів «ЛУКОЙЛ» є захист навколишнього середовища. Згідно з проектною документацією на новій нафтобазі змонтовано ємність аварійних проток, очисні споруди, резервуари оснащено понтонами.
Кременецька нафтобаза стала вже 8-й базою зберігання нафтопродуктів ПІІ «ЛУКОЙЛ-Україна». На сьогоднішній день АЗС і нафтобази Компанії розташовані по всій Україні, але найсильніші позиції «ЛУКОЙЛ» у Центральній та Південній частинах країни. Нова нафтобаза стане стратегічним майданчиком для активізації роздрібного продажу в Західному регіоні.
Андрій Гаврилець, генеральний директор ПІІ «ЛУКОЙЛ-Україна: «Західний регіон має для нас суттєвий потенціал, тому Кременецька нафтобаза вкрай важлива з точки зору територіального розвитку. Крім цього, як один з лідерів ринку ми прагнемо встановлювати високі стандарти роботи на ринку – виробничі, екологічні, логістичні та ін. Саме тому нова нафтобаза створена як високотехнологічний об’єкт, що дозволяє нам бути впевненими в якості бензину і дизпалива для автомобілістів».
Нафтобаза ПІІ «ЛУКОЙЛ-Україна» в м.Кременець забезпечує роботою, заробітною платнею і соціальними гарантіями понад 50 фахівців із Західного регіону України.
Коротка довідка про компанії:
ВАТ «ЛУКОЙЛ» – одна з найбільших міжнародних вертикально інтегрованих нафтогазових компаній. Основними видами її діяльності є розвідка і розробка родовищ нафти і газу, виробництво та реалізація нафтопродуктів, нафтохімічної продукції та електроенергії. Компанія посідає друге місце серед приватних міжнародних нафтогазових компаній за обсягом доведених резервів і шосте місце за обсягом видобутку вуглеводнів. Рівень забезпеченості запасами є найвищим у світі і становить близько 30 років. Географія діяльності компанії «ЛУКОЙЛ» включає 60 регіонів Росії і в 43 зарубіжних країнах. До структури компанії входять 9 нафтопереробних заводів: чотири в Росії, а також по одному в Україні, Болгарії, Румунії, Італії та Голандії. Їхня загальна потужність складає 72,6 млн. тонн на рік. Чотири газопереробних заводи компанії розташовані в Росії. Нафтохімічний сектор «ЛУКОЙЛу» представлений трьома заводами, два з яких розташовані в Росії і один в Україні, а також нафтохімічним виробництвом на базі НПЗ в Болгарії. У стадії розробки знаходиться проект будівництва нового Каспійського газохімічного комплексу. Збутова мережа «ЛУКОЙЛ» перевищує 5,1 тис. АЗС і охоплює 46 регіонів Російської Федерації, 26 країн Європи, СНД і США.

 

Підприємство з іноземними інвестиціями «ЛУКОЙЛ-Україна» відкрито в листопаді 1999 року для створення роздрібної мережі реалізації нафтопродуктів в Україні і на сьогоднішній день є одним з лідерів роздрібного ринку з продажу нафтопродуктів і продуктів переробки газу. Роздрібна мережа «ЛУКОЙЛ» налічує 281 автозаправну станцію у 24 регіонах України.

Громадський комітет проведе праймеріз серед опозиціонерів

Степан Барна шукає небайдужих