Заява Голови Представництва ЄС з приводу заходів, запланованих 19-21 травня низкою українських неурядових організацій, з нагоди відзначення Міжнародного дня проти гомофобії (17 травня)

Поділитися

«Представництво ЄС з нетерпінням чекає на програму прилюдних заходів, організованих громадськими організаціями 19-21 травня та націлених на привертання уваги до проблем, з якими зіштовхуються представники ЛҐБТ-спільноти – лесбійки, ґеї, бісексуали та трансґендерні люди.

У всьому світі люди продовжують бути об’єктами дискримінації, жорстокого поводження та переслідувань через свою сексуальну орієнтацію. Дуже приємно відзначити прогрес, який за останні 20 років Україна досягла у розв’язанні цієї проблеми; водночас, ми також звертаємо увагу на недоліки у деяких сферах, де можна досягнути подальшого поступу.

Ми сподіваємося, що цьогорічний «Парад гордості» ЛҐБТ-спільноти відбудеться мирно та у безпечному середовищі; це дасть змогу учасникам заходу відстояти свої права на свободу зібрань та засвідчить толерантне ставлення до них збоку влади і суспільства. Ми сподіваємося, що заплановані заходи зроблять свій внесок у подолання стигматизації та стереотипів у суспільстві, а також у боротьбу проти мови ненависті, дискримінації та насильства.

Цінності плюралізму, недискримінаційного ставлення, толерантності, справедливості, солідарності та рівності є спільними для усіх країн-членів ЄС та лежать в основі Європейського Союзу. ЄС підтверджує свої зобов’язання з підтримки та розвитку цих цінностей у відносинах із країнами-партнерами, стимулюючи повну повагу до прав людини будь-якої особи».

У Тернополі зникнуть “доріжки з підігрівом” від Надала?

Пікетування ОДА та хода вулицями міста: «Збережемо моральне і фізичне здоров’я наших дітей та традиційну українську сім’ю!»