Клініка Медікус консультує: сонячне проміння окрім того, що має теплову, зігріваючу дію, покращує кровообіг, ще й шкідливе для очей. Як воно впливає на них ?

Поділитися

Останнім часом з’являється все більше інформації про шкідливий вплив різних частин сонячного спектру на людське око. Найбліьш шкідливими є ультрафіолетові промені з довжиною хвилі від 280 до 400 нм. Вони можуть пошкоджувати всі тканини ока, сприяючи розвитку таких захворювань, як кон’юнктивіт, катаракта, дегенерація сітківки та ін. Для людей з хворобами сітківки, видаленим кришталиком шкідливі навіть видимі синьо-фіолетові промені. Проте, слід пам’ятати, що невеликі дози УФ-випромінювання діють лікувально (сприяють перетворенню і засвоєнню вітаміну Д). Найбільш гостро, питання захисту очей від яскраво-сонячного проміння стоїть в літній період, коли інтенсивність сонячного опромінення (а відтак і доза УФ) досягають максимуму. Особливо небезпечним є період з 10 до 15-16 години. Не сілд нехтувати захистом очей від ультрафіолетових променів, беручи до уваги ще й факт витоншення озонового шару, який служить природнім бар’єром для УФ.

Для консультації у клініку “Медікус” можна зателефонувати за номером 52-57-57 або завітати у Тернополі за адресою вулиця Живова, 28

Будьте обережні – розпочався грибний сезон!

Перспективи відродження замків Бучаччини обговорили на науковій конференції