На Тернопільщині прокуратурою викрито у корупції співробітника карного розшуку

Поділитися

Прокуратурою Тернопільського району порушено кримінальну справу стосовно співробітника керівного складу сектору карного розшуку Тернопільського РВ УМВС України в області за фактами зловживання службовим становищем, зловживання впливом і заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) за ч.3 ст.364, ч.2 ст.369-2, ч.1 ст.190  КК України.

Дослідчою перевіркою встановлено, що правоохоронець, зловживаючи своїм службовим становищем, ввівши в оману мешканця с. Романівка Тернопільського району щодо своїх повноважень, з метою протиправного заволодіння грошовими коштами останнього,   пообіцяв за грошову винагороду в розмірі 2000 євро посприяти у закритті судом кримінальної справи стосовно нього про вчинення крадіжки з проникненням (ч.3 ст.185 КК України). У середині червня поточного року, перебуваючи на території автовокзалу в м. Тернополі, у службовому автомобілі, посадовець отримав  від громадянина частину грошових коштів в сумі 5000 грн.

Того ж дня, правоохоронець одержав від цього громадянина передані жителем м. Монастириська грошові кошти в сумі 1000 євро як оплату за довідку управління інформаційно-аналітичного забезпечення (УІАЗ) УМВС України в області про відсутність судимості та неперебування особи у розшуку. Вказану довідку посадовець попередньо отримав, шляхом впливу на працівників УІАЗ,  і передав вказаній особі після одержання  неправомірної вигоди.

Відповідно до санкції лише ч.3 ст. 364 КК України правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі  на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

На даний час у справі триває досудове слідство.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

22 червня Бучачі відбудеться науково-практична конференція «Перспективи відродження замків Бучаччини»

Віталій Максимов розповів, чому партія «Удар» йде на вибори самостійно