Віталій Максимов розповів, чому партія «Удар» йде на вибори самостійно

Поділитися

Протягом останніх півроку партія «УДАР» набирає популярності найстрімкіше з решти політичних сил. Відтак чимало чуток та домислів виникає навколо питання, з ким буде обєднуватися молодий політик Віталій Кличко, чия команда ще жодного разу не перебувала у парламенті. Його «сватали» Арсеній Яценюк і Олександр Турчинов, Анатолій Гриценко та Наталка Королевська. А деякі ЗМІ взагалі приписували Кличку співпрацю з Партією регіонів.  Віталій Максимов, як активіст «УДАРу» у Тернополі, пояснив, що відбувається у партії насправді.

 

– Всього за рік, за даними Центру Разумкова, рейтинг «УДАРу» в Україні виріс у 2,5 раза, – каже Віталій Вікторович. – Саме цей ріст популярності молодої політичної сили приваблює до неї інших політиків, котрі бояться не подолати прохідний бар’єр до парламенту. Однак умови, на яких Кличку пропонують об’єднання, неприпустимі для нього. Приміром, ми пропонуємо праймеріз у регіонах – обрати з кількох кандидатур найдостойнішу для висунення по тому чи іншому мажоритарному округу. Але об’єднана опозиція проти, начебто, ми не стигнемо провести такий конкурс. Однак той, хто не хоче, – шукає причини, а той, хто хоче, – шукає можливості. Ми проти того, щоб лідери партій в закритому кабінеті вирішували, хто має бути єдиним кандидатом. Потрібно запитати людей, громаду – а кого хоче виборець? Ще один момент: нам запропонували приблизно четверту частину округів для висунення своїх кандидатів. А чому не третину, не половину? Наше завдання – отримати більшість і отримати результат, а не займатися квотуванням.

– Переговори з КОДом (Комітетом опору диктатурі) не дійшли навіть до обговорення спільного партійного списку, – продовжує Віталій Максимов. – Кличко одразу заявив, що «УДАР» йтиме в парламент окремим списком, як того хоче виборець. Окрім того, у нас із «Фронтом змін», «Батьківщиною» та «Свободою» різні програми та електоральні групи, тому прямого об’єднання у нас все одно не вийшло б. Але це не означає, що ми не зможемо створити разом із ними у парламенті демократичну більшість, бо жодної співпраці із Партією регіонів та її сателітами у нас немає і бути не може, хоч як би зараз вони не залякували членів нашої партії і не переслідували їх чисельними податковими перевірками. «Регіонали» чудово розуміють, що якщо Кличка не перетягнути на свій бік, то вони отримають у майбутньому складі Верховної Ради серйозну загрозу для себе. По-перше, йому не дорікнути фінансуванням кампанії – усю виборчу агітацію лідер «УДАРу», як і всі інші активісти партії, проводить виключно на власні, чесно зароблені кошти. По-друге, першочерговим завданням для нас стоїть боротьба з корупцією та люстрація влади – всім відомий «грузинський» варіант. По-третє, Віталій Кличко і його «УДАР» ніколи не були при владі, а тому не несуть жодної відповідальності за той стан, в якому сьогодні перебувають Україна та українці. Тому наголошую на тому, що будь-які чутки про те, що ми об’єднуємося на виборах з іншими політичними силами чи є сателітами інших партій чи блоків є абсурдними і провокативними, створеними нашими опонентами для того, щоб до Верховної Ради не пропустити справжніх патріотів, – заявив Віталій Максимов.

На Тернопільщині прокуратурою викрито у корупції співробітника карного розшуку

Збірну України не пропустив до чвертьфіналу суддя