Наливайченко переміг у перших в Україні праймеріз

Поділитися

24 червня у Зборівському окрузі Тернопільської області відбулися перші в Україні праймеріз кандидатів від опозиції.

Мешканці округу мали можливість проголосувати на 82 пунктах для голосування. Громадяни обирали серед шістьохкандидатів від опозиції, які або вже оголосили про свій похід на парламентські вибори по Зборівському округу, або фактично розпочали свою виборчу кампанію.

Про це повідомив голова громадської окружної виборчої комісії (ГОВК), в.о. голови Тернопільського осередку Комітету виборців України Павло Левків.

За результатами попереднього народного голосування перемогу здобув Валентин Наливайченко, який набрав 66,5%  голосів. Друге місце посів  Володимир Болєщук – 11,5%,  третєпосів Анатолій Вихрущ – 8%, 14% між собою поділили Володимир Стаюра, Володимир Бойко таРуслан Кулик.

«Незважаючи на те, що такі вибори відбувалися вперше, активність громадськості була досить високою. Громадські активісти впродовж кількох тижнів проводили інформаційну та роз’яснювальну кампаніюсеред населення. На пересувних та стаціонарних пунктахпроголосували близько восьми тисяч виборців. Волевиявлення відбувалося без особливих інцидентів», – відзначив Левків.

Він також повідомив, що попереднє голосування проводили близько ста активістів різних громадських організацій. Зокрема, від руху «Чесно», Комітету виборців України, Української Народної Ради, Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність», Національного комітету громадянської кампанії «Молодіжна варта», Просвіти, Молодіжного націоналістичного конгресу та ВО Тризуб.

 

«Голосування відбувалося з 9 до 17 години.Можливість обрати політика-представника опозиції, який стане єдиним кандидатом у народні депутати, мали мешканці лише міст та сіл в межах округу», – підкреслив Левків.

 

«Це перші в Україні праймеріз. Сподіваюся, що така практика стане політичною традицією в Україні. Політики повинні радитися з громадянами. Сподіваюся, що представники Об’єднаної опозиції врахують результати праймеріз у Зборівському окрузі та підтримають подібні заходи в інших округах»,  – сказав секретар ГОВК, голова ТОО Української Народної Ради Василь Турецький.
Нагадаємо –на звернення громадськості Бережанського, Козівського, Зборівського, Підгаєцького районів Всеукраїнський громадський комітет

« Народний вибір 2012» оголосив про проведення попереднього народного голосування- праймеріз серед потенційних кандидатів у народні депутати на виборах 28 жовтня 2012р. від опозиційних сил по Зборівському округу. Також «Народний вибір 2012» сформував Громадську окружну виборчу комісію, до якої увійшлиКомітет виборців України, рух «Чесно», Просвіта та Українська Народна Рада.

Обмеження електропостачання на вулицях Садова, Мазепи та Гребінки

Реформи Колеснікова на залізниці – черговий провал влади